ПОТРЕС! Съдът реши: Бившият кмет на Трън Станислав Николов е НЕВИНЕН за това, че осакати дете с джипа си

Бившият кмет на Трън Станислав Николов е признат за невинен по обвинение, че е блъснал с джипа си шестгодишно дете през 2015 г. Това гласи решението на първата съдебна инстанция, чиито мотиви все още не са изготвени, съобщава „24 часа“, което бе потвърдено за „Дневник“ от районния съд в града.

Делото е гледано от съдия Михаил Алексов, който оправдава Николов – подсъдим за причиняване по непредпазливост на 2 средни и 2 тежки телесни повреди на Ивайло Стоянов.

Катастрофата стана на 13 ноември 2015 г. на кръстовище край училището в Трън. При опит да премине зад автобус момчето било блъснато от задницата на джипа на тогавашния кмет. Според обвинението скоростта на колата на Николов е била 25 км в час. Освен това от прокуратурата посочват, че той не е внимателен въпреки предупредителния знак „Деца“ край учебното заведение.

Разследването срещу бившия вече кмет беше прекратено след становище на МВР, че детето самò се е блъснало в джипа, самò си е причинило разкъсване на черния дроб и самò си е спукало далака. След служебна проверка, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров, случаят бе иззет от разследващите в града и предаден на прокуратурата в Перник. Там обвинителите намериха доказателства срещу Николов и го предадоха на съд.

През лятото на миналата година Станислав Николов, който бе издигнат от ГЕРБ, подаде оставка като кмет на Трън.

Три месеца след началото на делото през 2017 г. съдия Михаил Алексов бе избран от Висшия съдебен съвет за шеф на районния съд в Перник. Преди това той оглавяваше съда в Трън.

Коментари

коментара