zaPernik.com на концерта на Веселин Маринов под лупа – кой пернишки „големец“ се изпоти повече от звездата, какво разстрои цялата публика, с какъв джип си тръгна Веско – горещ репортаж от място!

След едномесечно отлагане, заради смъртта на баща му, тази вечер в залата на Двореца на културата се проведе концерт на популярния шлагерен изпълнител Веселин Маринов, видя zaPernik.com, чийто екип бе на балкона и гледаше всичко под лупа.

Концертът започна в 18.36ч. с част от големите хитове на Веселин Маринов от последните години. „Преди две години бях за последен път в Перник, в момента се чувствам като ученик пред Вас„, започна словестните свалки Веско.

Той представи песни от новия си албум и сподели. „Две перничанки ме срещнаха преди концерта и ми казаха, че имат вече закупен новия ми диск и имат не една, а четири любими песни от него„, трогна се певеца. След концерта Веселин Маринов продаваше компакт диска си  на цена от 10 лева. Около стотина човека си го купиха, включително и ние, тъй като обичаме музиката му.

Важна част от всеки концерт на Веселин Маринов са цветята. Но след като получи поредните, певеца каза на микрофона: „Много интересен феномен се получава в Перник. Започна ли да получавам цветя, аплодисмените спират“.

Най-интересни между песните, бяха кошниците с цветя, които певеца получаваше. Тази вечер за него имаше големи букети от кмета на гр. Перник, Брезник, д-р Йорданка Александрова, депутата Красимир Велчев, областния управител Ирена Соколова, която в писмото си, адресирано до певеца го посочи като добър пример за хората, но най-големи аплодисменти получи кошницата на кмета на квартал „Изток“ Емил Костадинов.  Той не присъстваше в залата тогава и не чу аплаузите, но се присъедини в 19.55ч., заедно с кметския екип на Перник, които дойдоха от празник на Спасовден в град Батановци.

Направи ни впечатление, че някои от новите песни бяха научени наизуст от публиката. Явно си има твърди фенове.

Сцената бе оборудвана с модерни видеостени. Мултимедия визуализираше песните. В средата на концерта се появи жив оркестър към певеца – негова сбъдната мечта. Сред тях бе и легендарния музикант и китарист – автор на песни Светослав Лобошки.

Истински траур настана по време на живото изпълнение на музикантите, в част, която бе посветена на Тончо Русев. В продължение на няколко песни публиката буквално не спря да плаче. Веселин Маринов изпя две от най-тъжните песни на Тончо Русев, едната от които призоваваше хората, да се срещат със своите родители, преди да починат. Това бе най-тъжният момент в концерта.

Фенка на Веселин Маринов предаваше по телефона изпълненията на певеца на свой приятел, видяхме също. Тя на няколко пъти набираше телефонен номер и от сърце пееше на телефона и даваше слушалката напред, за да се чува и гласа на изпълнителя. Записахме я на клипче, за да пресъздадем момента:

Ако си мислите, че Веселин Маринов е човекът, който се препоти най-много в залата – лъжете се. Зам.кметът Владислав Караилиев се появи 40 минути преди края на концерта и седна на втория ред, на мястото на осветителите. Само 5 минути след като седна, свали сакото си, започна да бърше челото си от пот и да прави нервни знаци, че климатика в залата не работи. Това е човекът, който се препоти повече дори от самия Веселин Маринов. През цялото време зам.кмета си гледаше в телефона, но си тананикаше песните на Маринов.

Веселин Маринов каза, че въпреки, че жителите на Перник може да не виждат отвътре, на него му се струва, че Перник става по-хубав.

Концертът завърши с песента за България, която изправи публиката на крака.

След концерта фенове се наредиха на опашка за нови дискове, автографи и снимки с любимеца си. Елитът на Перник се срещна и размени думи.

Ирена Соколова – областен управител на Перник както винаги представи себе си шармартно – черна рокля с точки и официална прическа.

Две софиянки – луди фенки на Перник, за които ще пишем утре в сайта zaPernik.com много държаха да се запознаят с кмета Вяра Церовска. Какво си казаха помежду си – четете утре на страниците на сайт номер 1 в града.

Интересно е, че заедно с Веселин Маринов вървят група хора – представители на неговия национален фенклуб. Те казаха, че след Зала 1 на НДК, Веселин Маринов е най-добре посрещан в Перник. Получава и много цветя в града ни.

Собственичката на фирма ЕОДент д-р Венета Павлова зарадва роднините си на концерта, подари огромен букет слънчогледи на певеца.

Луксозният джип на естрадната звезда бе паркирана на служебния вход в Двореца на културата. Полицаи с кучета охраняваха района.

Коментари

коментара