ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС! Хип хоп танцьори от Перник станаха Номер 1 в най-масовия международен денс форум в Москва

Страхотен успех за пернишката хип хоп група DA Clique! Перничани станаха номер 1 в Москва!

Пернишката хип хоп група DA Clique покориха  един от най-масовия и престижен  международен форум за танци в Москва! 

След тежка конкуренция от цял свят, талантливите ни деца извоюваха първо място в категория „ADULTS“, дисциплина Street Show (small group) по време на XV WORLD DANCE OLYMPIAD в Москва, Русия.

И това не е всичко! Солистките на групата също са блеснали на ниво:

Елия Илиева е класирана на 2-ро място в категория KIDS/Street Show/Solo.

Радис Щръклева извоюва 3-то място в категория JUNIOR/Hip Hop/Solo/Висша Лига и 2-ро място в категория JUNIOR/Street Show/Solo.

XV WORLD DANCE OLYMPIAD в Москва, Русия е бил с хиляди участници, а състтезанията са се провеждали в 6 зали в продължение на 2 седмици.

 

„Готвихме се упорито за това състезание в продължение на два месеца, дадохме най-доброто от себе си и мисля, че си заслужихме първото място и сме много горди, че представихме България и нашият любим град Перник“, каза една от танцьорите в групата Ина Йорданова.

Това е необработван и не съвсем цял клип от танцът ни на XV WORLD DANCE OLYMPIAD в Москва, Русия, с който спечелихме първо място в категория „ADULTS“, дисциплина Street Show (small group).

За тези, които се интересуват, няколко бележки от наша страна:
1. Идеалният центъ на дансинга не е пред видео екрана. Не сме центрирани на моменти, но не чак толкова
2. Изпълнението ни не е перфектно и колкото повече го гледаме – толкова повече грешки си откриваме. Съдийте, публиката, и останалите участници го видяха само веднъж.
3. Наясно сме, че това не е Hip Hop International, или World of Dance. Във всеки случай – това е най-големият форум на който като отбор сме взимали участие. От тук нататък – продължаваме да се целим все по-нагоре.
4. Главната причина да споделим това видео онлайн е да демонстрираме на останалите български танцьори и колективи с големи амбиции, че начин има. За нас, това приключение започна преди повече от година със спечелена квота в София за Балкански шампионат в Белград, откъдето последва и класиране за Москва. Пътят е дълъг и изпълнен с препядствия, но със здрава и упорита работа няма непостижими неща. Що се отнася до DA Clique – ние ще продължим да се състезаваме във всички възможни възрастови групи на колкото се може повече състезания и фестивали на родна земя, с колкото се може повече танцьори. Ще се радваме всеки път да виждаме все повече и повече отбори, с които да мерим сили и взаимно да се мотивираме да бъдем по-добри. Защото вярваме, че така се „расте“ най-добре.

Малко преди това DA Clique участва в Bucharest Dance Festival, а ето я и равносметката:

2-ро място в категория “Групи, деца 9-12г.”, дисциплина MTV Commercial Dance
1-во място в категория “Групи, деца 13-15г.”, дисциплина Urban Styles

„Румънската публика е страхотна, беше като на футболен стадион, много енергия„, каза фореографа на групата Денис.

ПРИПОМНЕТЕ СИ:

Пернишката хип-хоп група Da Clique ще представя България на най-големия танцов шампионат в света

Коментари

коментара