Ученици от 9-то ОУ изумяват с талант! Вижте какво са сътворили за 24 май – СНИМКИ

50 уникални керамични и стъклени творби красят фоайето на Младежкия дом в Перник. Красивите експонати са дело на децата от ателието по приложни изкуства към Обединеното училище „Темелко Ненков“ с ръководител Емануил Врангов. Пъстрата изложба , която е под мотото „Шарени приказки“ , е посветена на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост -24 май.

Експозицията беше разгледана и от кмета на Община Перник Вяра Церовска и зам.-кмета Севделина Ковачева.

„Аз истински се вълнувам на всяка изложба, която прави ОУ „Темелко Ненков“ . Без да съм специалист виждам колко бързо се развивате, колко бързо сменяте темите.  Възхищавам се на всяка ваша творба, виждам настроение и  живот. Те ме карат да си мисля за хубави неща  и да си мечтая“, сподели с вълнение кметът и не скри, че  като човек , който по- трудно се вълнува от изкуството,  е силно впечатлена.
Кметът приветства  учителите и ги поздрави за  усилията, желанието и енергията, която влагат в това, за да задържат вниманието на учениците, да ги превърнат в творци, защото  това може да се случи само от едни творчески и сърцат екип.

„Вашият почерк , вашата визитка и присъствие е забележително. Каня ви да направите тази изложба и в галерията „При кмета“, защото се посещава от много гости, които ще се радват и за мен ще бъде гордост да покажа вашия талант“, каза още кметът.
Директорът на учебното заведение Марин  Никодимов с  удоволствие прие поканата и каза, че през месец май всяко училище иска да покаже какво е направило през годината.
„През този месец  берем плодовете на това , което сме свършили. Благодаря на ръководителя Емануил Врангов за усилията и погледа , който дава на децата“, заяви Марин Никодимов и благодари на кметския екип за подкрепата и съдействието, което получават.

Коментари

коментара