Франция предлага трансплантация на бял дроб за Ади от Перник, държавата ни мълчи. Адриан: Половин година животът ми виси на един лист хартия с входящ номер

Ади от Перник продължава да се бори за въздух. Новините около него са и тревожни, и обнадеждаващи – стига тромавата бюрократична машина на държавата ни да побърза, преди да е станало прекалено късно…

Припомняме, че младият Адриан страда от рядка болест – муковисцидоза. Болестта затруднява дихателните пътища и с годините се влошава. Младежът знае за болестта си от 5- годишен и живее нормално, но в последните 3-4 години състоянието му рязко се влошава и го приковава на легло, вързан постоянно за кислородна бутилка.
От болния му дроб постоянно изтича секрет, който води след себе си инфекции. Дробът му функционира едва на 50 процента.

В момента спасението на Ади е да пие ежедневно антибиотици, които му струват 1800лв. месечно, кислородната бутилка му струва 60 лева на седмица, а с останалите витамини и лекарства, с които поддържа живота си, разходите му набъбват на 3 000лв. на месец.

Единственото решение за перничанина е белодробна трансплантация. Тя обаче зависи от Министерството на здравеопазването и е в размер на около 300 000 евро, които министерството трябва да отпусне.

„Половин година животът ми виси на един лист хартия с входящ номер. Само това“, казва Адриан пред ZaPernik.com и продължана да чака и да се надява за отговор от държавата.

Както писахме преди време, Ади бе готов да стане австрийски гражданин, защото това е единственият му шанс да бъде записан за трансплантация в Австрия, дори започнал да си плаща здравни осигуровки там.

Сега обаче при него има още един лъч надежда: от Франция са му предложили да сключат договор за трансплантация и да го включат в списъка на чакащите за донорство. Единственото условие е след трансплантацията Ади да остане в страната в продължение на 1 година, за да се възстанови и лекува там.
За да бъде финализирана битката за живота му обаче Министерството на здравето в България трябва да разреши, и то възможно най-бързо да отпусне средствата за операция. Оттам обаче се бавят….

„Благодарение на добри хора имам в банката в момента 37 000лв. Но парите се топят, защото разходите по това да се поддържам жив са 3 000лв. месечно. С всяко чакане, аз се влошавам, а администрацията се бави. А това не е всичко – все още не знам колко ще ми струва престоя във Франция“, коментира Ади и добавя, че в страни като Англия и Швейцария антибиотиците които пие за 1800лв. тук са напълно безплатни за деца и се покриват от държавата.

С две думи, Ади има нужда от нас, а одисеята му още не е приключила. Той е категоричен, че когато се излекува, всички дарени от хората средства ще бъдат преведени на болни деца като него.

Ние, като най-голямата медия за Перник

Призоваваме Държавата да бъде далновидна и да си свърши работата, така че деца в нужда като Ади да не страдат повече!

Призоваваме българи, които живеят във Франция да се свържат с Ади и да помогнат с каквото могат!

Призоваваме добрите хора, перничани и българи по света и България да спасят едно прекрасно момче.


Вашите дарения са поредната глътка въздух за Ади!

Банкова сметка:
ОББ, BG62UBBS80021064348617, титуляр Адриан Юлианов Петков, основание “Въздух за Ади” или чрез PayPal: [email protected]https://www.paypal.me/AdrianPetkov88

Страницата на Ади във Фейсбук, можете да посетите ТУК 

Коментари

коментара