Големият фолклорен благотворителен концерт в подкрепа на Кирчо от Ярджиловци наближава!

Утре, 16 май в Двореца на културата, точно в 19:00ч. започва спектакълът „Дари надежда за Кирил“, в който ще вземат участие най-добрите певци и танцьори в България. Концертът е подкрепен и от известни български актьори, които ще бъдат включени виртуално по време на събитието. 

Спектакълът е изцяло фолклорен и ще представи на публиката съхранението и единството на българина през вековете. Ще се представи битието на българина с всичките радости и страдания, които съпътстват живота. Хореографията е дело на едни от най-добрите хореографи на България. Това са хореографите Николай Бояджиев-ръководител и продуцент на професионална танцова формация „Асти денс“ и Христо Димитров- ръководител и продуцент на НФА „Българе“.

Сценарист и водещ на спектакъла е красивата българска актриса Елена Петрова. За първи път в България, обединени от каузата ще участват изпълнители, които до този момент не са излизали на една сцена заедно в общ спектакъл.

В „Дари Надежда“ ще вземат участие изпълнители от „Мистерията на българските гласове“– Бинка Добрева и нейният мастер клас, Солиста на НФА „Филип Кутев“ Сорина Богомилова, Носителят на престижната втора награда на „Пирин Фолк“ за 2017г. Антонио Симеонов, Обичаната от всички перничани – Ива Давидова, солиста НФА „Българе“-Албена Вескова, както и големият български певец- Николай Славеев.

В спектакъла ще вземат и участие три деца, като най-малкия участник е на четири години и ще смае публиката с невероятните си умения на тъпапджия. Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, заедно с „Асти Денс“ ще сътвори магия на сцената, като представят битието на българина със спиращи дъха хореографии.

Виртуално по време на спектакъла ще се включат едни от най-големите български актьори- Любомир Нейков, Силвия Лулчева, Калин Врачански, Асен Блатечки и др.

За всички присъстващи са предвидени много изненади, както и традиционен базар след спектакъла в който всеки ще намери нещо за себе си.

Концерта е подкрепен от редица публични личности. Хора които го подкрепят и помагат за реализацията му: Ненчо Илчев, Калин Врачански, Силвия Лулчева, Любомир Нейков, Николай Сотиров, Кирил Ефремов, Стефан Рядков и мн. други.

Доброволно в името на каузата, за създаването на спектакъла работят над сто души, в това число изпълнители, сценаристи, актьори, осветители, озвучители и доброволци.

Билети могат да се закупят на билетна каса на Драматичен театър „Боян Дановски“.

Кирил Росенов Кирилов страда от тумор на меките тъкани в белия дроб. Вече веднъж се е оперирал в България, но отново се е появило петно. Надеждата, която дават на родителите и на момчето е лечение в клиника в Турция. Семейството заминава за Турция утре, когато ще му бъдат направени изследвания, за да се установи дали лечението ще е с операция или с химиотерапия.

Във всички случаи обаче сумата за лечението на Кирчо ще е сериозна и непосилна за семейството му, казват приятелите му, които призовават всички, познати и непознати, които имат възможност да помогнат да бъде спасено едно страхотно момче.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

BG92UBBS80021067256040

Кирил Росенов Кирилов

Коментари

коментара