Първан Симеонов: Занимаващите се с европейски въпроси министри са най-харесвани

„Реално погледнато занимаващите се с европейските въпроси министри са най-харесвани – Томислав Дончев и Лиляна Павлова. Освен това Дончев излъчва и по-мениджърско присъствие”. Това обяви социологът Първан Сименов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 по отношение на прочуването на „Галъп”, в което министрите от кабинета „Борисов 3” получиха оценка 3,71 по шестобалната система, а именно въпросните двама бяха с най-високо оценени.

На трето място бе, пък Владислав Горанов, който като финансов министър традиционно би трябвало да не е толкова харесван.

„Владислав Горанов казва една дума на месец и тя отеква. Това се харесва. А и този кабинет показва добри финансови резултати. А и горе-долу финансовият министър е отражението на кабинета по принцип.

Относно бъдещите проучвания на „Галъп” Симеонов коментира:

„Няма изненада – горе-долу президентът Радев е около два пъти над премиера Борисов. Расте обаче одобряването на омбудсмана Мая Манолова. Тя е почти над два пъти над Борисов и почти колкото до Радев”.

„БСП е в изолирана ситуация. Включително и Станишев. Тя произвежда личности, но се дистанцира от тях – като Румен Радев, Мая Манолова и т.н”, допълни социологът по отношение на опозицията.

Вижте още интервюта и коментари!

Той коментира и възможността за нов политически проект, под крилото на Румен Радев – нещо което бе загатнато преди време по време на негова лекция.

„Той харесва да държи опонентите си в шах. Ако тръгне сега да прави партия, той ще загуби, но около него се събира елит, който в бъдеще може да постигне нещо”, категоричен бе Симеонов.

Според него той трудно може да отхапе от електората на БСП, например, но все пак ако се даде голяма алтернатива, дори и левицата може да загуби.

Борисов обяви, че Радев се държи като президент на БСП и ДПС. Според Симеонов обаче това е политическо говорене, а проучванията, че и привърженици на ГЕРБ подкрепят държавния глава.

„Засега не виждам да е нарушено доверието в Радев. Всичко е въпрос на мяра. Да не се увлече на противниковата игра. Досега виждам как през цялото време иска да се сбори с Борисов, а не с Цветанов. И Борисов отвърна, даже звучеше леко нагрубен. Изказването му обаче като че ли бе в полза на Радев. И аз ако съм на мястото на Радев, сега ще замълча”.

За патриотите:

„При тях няма промени в нагласите. Това, което прави Валери Симеонов, понякога е симпатично. Не е антируски настроен по принцип, но пък от време навреме се изказва антируски. Волен Сидеров има твърд електорат. Красимир Каракачанов, пък се опитва да вземе най-доброто от двата свята”.

 

 

 

Източник: Канал 3

Коментари

коментара