Петричев за ЦСКА: Приемам го като отбора на Литекс, преместил се в София

Изпълнителният директор на Лудогорец – Ангел Петричев, който бе на празненството на ЦСКА 1948 относно 70-годишния юбилей на ЦСКА, поздрави феновете на тима. Босът на разградчани заяви, че за него ЦСКА 1948 е ЦСКА, тъй като е избрал трудния път към завръщането в елита на българския футбол. 

"Това, че съм уважил празненството на ЦСКА 1948 означава, че искам да честитя юбилея на всички истински привърженици на ЦСКА. Всички помним онзи отбор, който побеждаваше европейските колоси и всички се страхуваха от него.

За мен този ЦСКА е ЦСКА, който избра трудния път към завръщането към елита. Това е достоен път и заслужава уважение. Крайната цел е по-сладка, когато я постигнеш трудно.

Как приемам ЦСКА-София? Като отборът на Литекс, преместил се в София. Дошъл от Ловеч и се кръстил ЦСКА-София. Както самият клуб официално написа – преименувал се с маркетингова цел.

Ръководството на този клуб прави нескопосан опит за игра с публиката. Вече имах възможност да го кажа. Търсят си враг, за да оправдаят собствената си несъстоятелност. Правят опит да консолидират публиката. Това обаче не може да бъде печеливша дългосрочна стратегия. Виждате, че и колегите от Левски са тук. Сигурен съм, че Левски с нетърпение очаква да се завърне Вечното дерби.

ЦСКА 1948 ще отговарят самите те. Не бих ги оприличил като пешка. Те искат да постигнат сериозна цел, но не бива да ги коронясвате като царе. Още е много рано. Имат да извървят дълъг път.

Вечерта ще играем сериозно, футболистите ще отложат ваканционното настроение", каза Петричев.

Източник: Канал 3

Коментари

коментара