След лоената мутра, боксьор! Това е новият „пазач“ на спирката за Перник

Спирката на „Руски паметник“ в София, от която потеглят автобусите за Перник, има нов пазач. Предишният агресивен кибик с вид на лоена топка, е сменен от нов, който го раздава боксьор, пише Dnes.bg.

Но е със същия нрав и „култура“. Пазете се от него!„, съветва пост в една от популярните групи за София във Facebook.

Жената, която го е публикувала, е същата, която преди време предупреди, че агресивен кибик стои всеки ден на спирката на Руски паметник и се опитва да въдворява ред сред пътниците.

Според хората в социалната мрежа „пазачите“ имат задача да не позволяват на частни коли да превозват хора към Перник.

Затова те насочвали пътниците, често доста грубо, към автобусите по редовната линия между столицата и миньорския град. Хора, които редовно пътуват по маршрута, са убедени, че мъжете „въдворяват ред“ срещу заплащане от транспортните фирми.“Ако случайно частен автомобил с пернишка регистрация спре да качи хора, които са в същата посока, снажният „охранител“ прибягва до агресивни действия„, написа първия път жената.

Тогава друга потребителка на социалната мрежа потвърди в коментар и допълни: „Въпросният идиот не просто седи там и варди хората да не се качват по коли, а и събира пътници за едни стари бусчета с безобразни шофьори„. Мъжът обяснявал нагло на чакащите на спирката, че трябва да се качат във „въпросната таратайка“.

Колкото и да отказваш, не се маха. Познати преди години имаха щети по автомобила си заради него, защото след като качили пътник, той ги „подгонил“ с някаква кола. Резултатът беше счупен фар и огледало. А най-веселото е, че органите на реда не веднъж са уведомявани. Резултат няма„, допълва жената.

Частните автомобили често извършват така нареченото споделено пътуване, което се превръща в практика в цялата страна. При него непознати хора се самоорганизират да пътуват заедно, когато са в една посока и не ползват автобусните линии. Фирмите на превозвачите търпят загуби от разрастването му и открито се обявяват срещу него с мотива, че е незаконно и несигурно.

Коментари

коментара