Малките надежди от юношеската школа на „Миньор-Перник“ заминават на престижен футболен турнир в Италия

Младите футболни надежди от детско-юношеската школа на Миньор – Перник заминават за престижен турнир в Италия. Те са поканени да вземат участие в Детско-юношеския турнир „Франко Галини“.

В турнира ще участват пернишките момчета под ръководството на треньора Георги Рушилков, родени през 2005 година.

Турнирът е до 2-ри април. В него ще вземат участие над 32 отбора, разделени в 8 групи по 4 отбора. Нашите момчета ще се съревновават в една силна група, в която е и отборът на домакините, отборът на „Ферара“, чиито мъжки отбор се състезава в серия А и още два италиански отбора, каза пред ТВ Кракра заместник кметът на Перник Денислав Захариев. В турнира ще има имена и като „Цървена звезда“, „Болония“, „Удинезе“.

„Това за мен е много силна група и се надявам да се получат много силни мачове, а нашите деца да покажат качества, защото именно чрез такива мачове ние ще успеем да вдигнем нивото в школата и да получаваме все повече адекватни попълнения в първия отбор на Миньор, каквато е и целта ни“, каза още Захариев. Той пожела едно добро класиране на малките миньорци и догодина още покани.

Турнирът „Франко Галини“ се провежда всяка година и е под патронажа на италианската футболна федерация и ФИФА в италианския град Парденоне. Турнирът е в памет на Франко Галини – основател на благотворителната асоциация Виа ди Натале, която подпомага болни с ракови заболявания. Това ще бъде 20-тото издание на турнира.