Петицията срещу „Топлофикация Перник“ влезе в парламента, но оттам казаха: Без подкрепа от депутат, нищо не може да стане!

Петицията на перничани срещу „Топлофикация Перник“ и исканията за промени в българското законодателство влезе в парламента, но не може да продължи напред, без подкрепата на поне един от народните представители, съобщи за zaPernik.com говорителят на петицията – гражданина Валентин Пешев, базирайки се на отговор от Народното събрание.

За да се обърне към депутатите, той изпраща отворено писмо до тях с надеждата, че поне един, ако не всички ще защитят хората от подписката и пострадалите от терора на „Топлофикация Перник“.

О Т В О Р Е Н О   П И С М О

До депутатите в 44-ото Народно събрание, избрани от 14 Многомандатен избирателен район Перник (по азбучен ред):

   Александър Петров Александров

   Красимир Любомиров Велчев

   Любомир Бойков Бонев

   Станислав Иванов Владимиров

 

   УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

   Обръщаме се към Вас като наши избраници, призвани да защитават интересите на електората от Пернишки многомандатен избирателен район в Народното събрание.

   Преди десетина дни се проведе хиляден протестен митинг пред Минна дирекция. Инициативният комитет написа петиция, която беше изпратена до основните държавни институции.

   С № вх. ПГ-8194-В-40 на 19.03.2018 г. петицията беше входирана в Народното събрание. На 23.03.2018 г. получихме отговор от Хризантема Николова – Директор дирекция „Парламентарна Канцелария“. С писмото ни информира, че нашите предложения за законодателни промени са представени в Комисията по Енергетика и в Комисията по икономическа политика и туризъм.

   С писмото ни уведомява, че съгласно чл. 87 от Конституцията на Република България законодателна инициатива имат народните представители – НАШИ ИЗБРАНИЦИ и Министерски съвет.

   Поради гореизложеното се обръщаме към Вас с искане да загърбите политическите си пристрастия и заедно да защитите интересите на Перничани. Припомняме Ви, че това са и Вашите избиратели, благодарение на които сте в Парламента.

   Запазваме си правото по всякакъв начин да информираме гражданите, засегнати от това беззаконие за Вашите ДЕЙСТВИЯ ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЯ.

   Петицията и писмото от НС –  в електронната Ви поща.

 

   Пожелаваме Ви ползотворна работа за благото на Перник !

 

   26.03.2018 г.        Говорител на Инициативен комитет

   гр. Перник                 Валентин Пешев