Меле на път в радомирско: Момиче и момче с АТВ се удариха в автобус

Момче и момиче са пострадали при пътнотранспортно произшествие.

Инцидентът е станал в радомирското с. Жедна. Ударили се автобус „Мерцедес“, шофиран от перничанина Д.Е./24 г./ и АТВ, управлявано от 16-годишно момче от гр. Радомир. В резултат на сблъска са пострадали водачът на АТВ-то и возещата се зад него негова връстничка, също от Радомир.

Двамата първоначално са прегледани в МБАЛ „Р. Ангелова“ – Перник и впоследствие преместени в „Пирогов“ – София по желание на родителите им.

Момчето е с фрактура на бедро, а момичето със сътресение на мозъка и рани по лицето. Д.Е. е изпробван с техническо средство за алкохол, като пробата се оказала отрицателна. На двамата водачи са взети кръвни проби за химичен анализ.

Започнато е досъдебно производство и работата по случая продължава.  

Двама са привлечени като обвиняеми за различни престъпления.

49-годишен перничанин ще отговаря за притежаване на наркотични вещества и контрабанден тютюн.

На 01 февруари тази година бил проверен 49-годишният Н.А. от гр. Перник. В автомобила му органите на реда намерили и иззели около 2, 7 грама марихуана. При претърсване на сграда, ползвана от него бил открит и иззет над един килограм нелегален тютюн, с дължим акциз към хазната около 165 лева. Н.А. е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Перничанин ще бъде съден за поредица от кражби.

В края на миналата и началото на тази година, 60-годишнят Р. Б. от областния град откраднал пари и портфейл. При опит за кражба от голям магазин бил задържан и започнато досъдебно производство. По всички случаи разследването е приключило и мъжът е привлечен като обвиняем. Задържан е за 72 часа с прокурорско постановление и ще му се иска постоянен арест. При доказване на вината му го грози затвор от 2 до 10 години.