Злато и бронз за малките борци на Миньор – Перник от държавното първенство!

Децата по борба класически стил от Перник са се представили повече от отлично на Държавното първенство в Горна Оряховица.

Четирима малки борци са взели участие в първенството, участвали са в тежки схватки, а двама от тях са завоювали медали, съобщи треньорът им Венцислав Крумов.

Шампионът от Перник е Кристин Петров, който се пребори за златото в категория до 30 килограма. А Спартак Валентинов е завоювал третото място на 42 килограма.

Спартак и Кристин са ученици в спортно училище „Олимпиец“ в Перник. Спартак е на 12 години и е второ поколение борец – баща му също е възпитаник на клуб „Миньор“. Започнал е да тренира преди 3 години.

„Доволен съм от моето представяне, с изключение на третата среща – загубих от един много силен съперник„, каза Спартак. Той благодари на треньора си за подготовката.

Повече от доволен от резултата си е и малкия шампион Кристин: „За мен това е най-голямото постижение откакто тренирам и съм наистина доволен„, каза той. „За мен борбата е начин на живот, много по-различно е отколкото да седиш в къщи пред компютъра, здравословно е и не мисля да се отказвам“, допълни той. Криси е започнал да тренира преди 3 години. „Чудех се ккаво да тренирам, когато баща ми каза, че е тренирал борба. И реших да се запиша, защото имах и един приятел, който тренира и ми беше по-лесно да се впиша. Хареса ми и продължих да тренирам“, разказва Кристин пред ТВ Кракра.

Другите две момчета от Перник също са показали добри резултати, а според треньорът им, който най-добре познава възможностите им са могли и повече.

Давид Леонидов е завършил 13-ти в класацията на 47 килограма, а Кристиян Бисеров е 12-ти в категория 32 килограма.

Треньорът Крумов разказа пред ТВ Кракра, че е имало доста голяма конкуренция, тъй като групите на децата са по-многобройни. „Доволни сме от медалистите, другите две момчета можеха повече и се надяваме на следващите състезания да го покажат“, каза Венцислав Крумов.

Следващото състезание на малките борци е през месец май в Самоков, когато в отбора по борба на Миньор Перник ще се включат още деца.

Коментари

коментара