Доблестна постъпка на сурвакарите от Долна Секирна: дариха за Кирчо от Ярджиловци

Сурвакарската група на село Долна Секирна е дарила 300лв. за лечението на болният от онкологично заболяване Кирчо от село Ярджиловци. Това съобщи пред ZaPernik.com  с благодарност към сурвакарите от Секирна кметът на село Ярджиловци Данчо Данаилов. Той изрази надежда, че с този жест и други села могат да помогнат на момчето, на което му предстои битка за живот. 

Преди дни сурвакарите от Долна Секирна спечелиха първо място, медал, статуетка и парична награда в размер на 300 лева от XV-ия Фолклорен фестивал на маскарадните и кукерски игри – „Попинци 2018“ в община Панагюрище. Решението на групата било паричната награда да бъде дарена за лечението на Кирчо, а сумата е предадена на кмета на Ярджиловци Данчо Данаилов.

Сурвакарите от Долна Секирна са втората група от Брезнишко, която се включва в инициативата за Кирил Кирилов. Преди около седмица сурвакарската група на село Гигинци дари средства за същата кауза и апелира и други сурвакарски групи, жители и фирми от региона да помогнат. Дарителски кутии, които са поставени в търговски обекти в град Брезник помагат за набирането на средства за лечението на младото момче, съобщава сайтът на Брезник Zapsdno.com.

Миналата неделя пък в село Ярджиловци се състоя под проливния дъжд концерт за Кирчо. Съселяните му направиха истински подвиг, като само за два часа при лошо време събраха 5 566 лева и 55 стотинки. В самото село също има кутии за дарения, а град Перник за пореден път се мобилизира за спасението на болните си деца.

Дарения за Кирчо могат да се правят тук:

Кирил Росенов Кирилов
IBAN:BG92UBBS80021067256040
BIC : UBBS BGSF

 

Коментари

коментара