Ярджиловци игра хора под проливен дъжд за Кирчо! За два часа събраха близо 6 000лв.! – СНИМКИ

Снимка: Ива Иванова

Една добра кауза обедини пернишкото село Ярджиловци не само по Сурва. В неделя, в най-проливния дъжд жители на селото и гости, предимно от град Батановци се събраха пред читалището в подкрепа на болния от онкологично заболяване Кирчо. И събраха 5.566.55 лв. само за два часа!

Инициативата дойде от приятели на 20-годишния младеж и от съселяни. На организирания концерт доброволно игра под проливния дъжд танцовия състав от жени, мъже и деца на селото . Скари бяха опънати и продаваха кебапчета, кюфтета и напитки – всичко по левче, а оборота бе дарен на Кирчо. Самият той бе също излязал с близките си, въпреки лошото време.

Когато пееш и танцуваш за благородна кауза и проливният дъжд не е пречка. Чест и почитания към всички!, пише в групата на село Ярджиловци Димитрина Стойнева, чиито снимки публикуваме.

Обнадеждени от добрия резултат и събраните средства ярджиловчани са категорични, че кампанията ще продължи. Във всеки магазин в селото е поставена кутия за дарения за Кирчо, а местните имат намерение да продължат събирането на средства и по време на великденските празници, както и при всеки повод.

Подкрепете Кирчо!

Кирил Росенов Кирилов
IBAN:BG92UBBS80021067256040
BIC : UBBS BGSF

Снимка: Ива Иванова

Коментари

коментара