БЕЗ ДУМИ! Родителите на малкия Жорко дариха 50 000лв. за лечението на Кирчо от Ярджиловци

В страни от неуредиците, финансовата криза и дупките по улиците, Перник е на път да сбъдне още една съкровена надежда за живот – тази на едно 20-годишно момче от село Ярджиловци, което се бори с коварна болест, застрашаваща живота му. На Кирчо!

Цяло село се е вдигнало на помощ и събира средства за Кирил. В неделя от 11:00ч. в центъра на селото ще има благотворителен концерт, с базар, кулинарни вкусотии, скари, песни и танци, а всичко спечелено ще бъда дарено по сметката на момчето.

Вчера три момчета сурвакари от селото –  Тоти, Слави и Пепи, придружавани от Захари Костадинов – Заката, се снимаха за „Господари на ефира“. Полученият хонорар от 200 лева децата го дариха за Кирчо да оздравее.

Във фейсбук е създадена страница Благотворителен базар за Кирчо, в която всеки, желаещ да помогне на момчето продава на търг каквото има и каквото може.

Сурвакарската група на брезнишкото село Гигинци дарява средства за лечението на Кирил Кирилов от пернишкото село Ярджиловци, който страда от онкологично заболяване. Това съобщи за Zapadno.com Пепи Божков от групата и апелира и други сурвакарски групи, жители и фирми от региона да се включат в набирането на средства. Сурвакарите от Гигинци винаги застават зад благотворителни каузи и помагат с каквото могат. Работата на сурвакаря е да носи добро. Това допълни още Пепи Божков от сурвакарската група. Предстои в някои от търговските обекти в град Брезник да бъдат поставени кутии за събиране на дарения, чрез които желаещите да се включат в кампанията могат да го направят. Кутиите ще бъдат поставени тази събота.

А днес дойде и най-голямото дарение – от родителите на починалия Жорко, който обедини цялата страна, но за съжаление не успя да се пребори за живота си. В нечовешката си мъка тези хора доказаха, че всичко дарено за детето им не е отишло напразно. Преди време те преведоха по сметката на малката Йоли от Батановци 50 000лв. дарение. А сега са превели по сметката на Кирчо още 50 000лв.!

Междувременно близките на малката Йоли от Батановци, за която бе наскоро организиран голям благотворителен концерт се обръщат с благодарност към всички перничани и с молба да бъде помогнато на Кирчо. Ето какво пишат те:

Скъпи приятели, много ви благодарим за съпричастността! За помощта ви, за времето, услията и обичта, който поднесохте към нас и Йоана! Това беше и е нашата борба, в която всички вие се включихте . Непознати за нас до този момент хора ни помогнаха много и искаме да благодарим! 🙏🏻
Днес имаме среща с Фонда за лечение и се надяваме към края на месеца да заминем за Германия, където нашето слънчице ще се лекува. 
Искаме да ви помолим нещо – едва когато човек разбере, колко малък е, колко има нужда от Човеци около себе си, тогава разбира едно – а то е, че трябва да си съпричастен и да помагаш на някой, изпаднал е беда!
Искаме да ви помолим всички средства, който смятате да дарите по дарителската сметка на Йоана да внасате по сметката на Кирил от Ярджиловци! Той сега има нужда от помощта ни! Моля ви, бъдете Човеци и помагайте! Кирил Росенов Кирилов е на 20г. от с.Ярджиловци и страда от онкологично заболяване. Нуждае се от лечение в клиника в Турция. Сумата която им трябва е непосилна за него и неговото семейство. Нека дадем надежда на едно прекрасно момче да изживее живота си! Той е в разцвета на младостта си! Когато видите кутия – не подминавайте! Всяка стотинка е помощ!
Благодарим ви мили хора! Благодарим ви от сърце !
Бъдете здрави!

Думите просто са излишни…

Ярджиловци ви очаква на събор в неделя! Най-хубавият събор за спасението на едно слънчево момче! 

 

Кирил Росенов Кирилов
IBAN:BG92UBBS80021067256040
BIC : UBBS BGSF

Коментари

коментара