Пернишката хип-хоп група Da Clique ще представя България на най-големия танцов шампионат в света

Младите танцьори от пернишката хип-хоп група Da Clique се готвят за поредното си голямо предизвикателство – световен шампионат по танци в Москва. Пернишките надежди представят не само града ни, но и България на тазгодишната Световна Танцова Купа. 

Състезателният отбор на Da Clique в категория „над 16 години“ ще се възползва от квотата си на Балкански шампион, която спечели миналата година в Сърбия, за да вземе участие в шампионата, който ще се проведе на 1, 2 и 3-ти май в Русия тази година.

По данни на организаторите, миналата година шампионатът счупи рекорда на Гинес за най-голямо танцово състезание в света – над 47000 участници от всички точки на Земята!

„Изключително развълнувани и притеснени сме. Главната причина е, че миналата година шампионата в Москва счупи рекордите за най-голямото танцово състезание в света. Това е респектиращо за нас. От друга страна обаче, смея да твърдя, че имаме танцьори, които вече са играли на най-висок калибър. Стефи беше в Лас Вегас две години подред. Ясмина е била вече в Москва и е печелила първо място, въпреки, че е в друга дисциплина. Вярваме, че опита, който разполагаме в момента е достатъчен, за да можем адекватно да се борим за възможно най-добър резултат“, каза пред ТВ Кракра Денис от Da Clique .

Ето това са танцьорите, които ще пътуват за Русия и ще дадат всичко от себе си за да представят DA Clique и България по най-добрия възможен начин. Да им пожелаем успех!

 

Коментари

коментара