150 деца от ОУ „Иван Рилски“ участваха в състезанието „Моята България“, посветено на Освобождението

150 петокласници от ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник се включиха в състезанието „Моята България“. Надпреварата се организира за 10-та поредна година от училищното ръководство. Тази година тя е посветена на 140-та годишнина от Освобождението на България и 115-та годишнина от създаването на ОУ „Св. Иван Рилски“. 

Да подкрепят участниците сред публиката бяха кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният заместник по култура и образование Севделина Ковачева.
Всички участници преминаха през три кръга, а специално жури оценяваше знанията и бързината на учениците. Председател на журито беше Милена Карамфилова от Регионалния исторически музей  и членове Силвия Нотева от РИМ и Пенка Иванова – учител.
В първия кръг учениците отговаряха на въпроси , свързани с училището и града , а във втория подреждаха  пъзели с паметници , посветени на Освобождението , от различни кътчета на България.
В трети кръг децата имаха възможността да се представят с художествени изяви – рецитал, песни , драматизации. Разбира се , че през цялото време не липсваха хубавите емоции и напрежение в участниците, които бяха бурно аплодирани от съучениците си.

Коментари

коментара