Училищата в Перник без парно! Ученици мръзнат в час, други са ги пуснали

Пернишките училища осъмнаха без парно в началото на учебната седмица, съобщиха до ZaPernik.com от няколко училища. Ученици мръзнат при минусови температури в час. 

Без парно са в Езиковата гимназия „Симеон Радев“. Ученици казват, че парното е студено, а печки пускали само на големите 10 и 11 клас. Малко след това са намалили часовете.

В Строителната гимназия „Арх. Йордан Миланов“ положението е много слабо парно на места, в повечете стаи отсъства. Часовете са намалени.

В 11-то ОУ също няма топло, децата са на училище. Директорките решили, че няма да намаляват часовете. В училището има един клас на целодневно обучение, което значи, че ще стоят до 17:00ч. – дано са здрави. От ръководството на училището казали, че можело да намалят часовете на големите, но на малките нямало как !?! Това означава, че вероятно след малко големите ще се приберат, а малките ще мръзнат до 17:00ч., недоумяват родители.

В Руското училище „д-р Петър Берон“ няма парно, но директорката е проявила далновидност и е разпуснала учениците. Същото е положението и в ПМГ „Христо Смирненски“. В ОУ „Иван Риски“ също не са на училище заради липсата на отопление.

В Икономиката също учат без парно, с малка духалка, която не може да огрее цялата стая, ссъобщава ученик.

В крайна сметка се оказва, че училищата в центъра на града където няма парно са разпуснати. В Квартал Изток и кв. Мошино парно е имало…досега, но вече намалява. Очакваме и там да бъдат разпуснати децата.

 

Коментари

коментара