Ората-копата: В Перник не се диша, пожарна и полиция хвърчат да гасят гуми

Илияна Йорданова: Ората Копата!!! Адекватна намеса на полицията но докато пожарната доиде гумите изгоряха

От мръсен по-мръсен е въздухът над Перник по време на Сирни Заговезни. Простено да им е на всички перничани, които решиха да не развалят „традицията“ да изтровят града като запалят гуми на Поклади!

От пожарната съобщиха, че са реагирали на на 9 сигнала за запалени гуми и огньове в Перник и Радомир. Няма пострадали хора и нанесени материални щети. Седем пожар в Перник и два в Радомир са гасили местните огнеборци. Сигналите са били за запалени гуми и огньове по време на ритуала „Ората копата“. Благодарение на бързите действия пламъците не са засегнали сгради и селскостопански дворове. Няма пострадали хора и нанесени материални щети.

Илияна Йорданова: Ората Копата!!!
Адекватна намеса на полицията но докато пожарната доиде гумите изгоряха

Градът е озвучен от пожарни сирени и полиция, откликващи на сигналите за палене на гуми. Припомняме, че със заповед на кмета на Общината категорично бе забранено паленето на гуми и пластмаси, които вредят фатално както на околната среда, така и на белите дробове на перничани и на техните деца, които въртят огнени кълба на ората-копата.

Снимка: Фейсбук

Но това, което законът  забранява, църквата разрешава! Перничанин публикува снимка на църковно календарче, където надлежно с едри червени букви е упоменато, че на Сиропуста неделя се палят …..гуми. Простено да им е и на авторите на тая безумица!

Снимка: Фейсбук, Ивайло Велинов

Прощавайте и вие, скъпи читатели на ZaPernik.com, ако някога сме ви огорчили или ядосвали!Простено да ви е!

Коментари

коментара