Кучето убиец от Мокрище, което перничанка поиска да осинови, напусна кошмарния двор, в добри ръце е

Човечността победи над ожесточението. Поне за сега. Природозащитници успяха да измъкнат кучето убиец на малко дете от злощастния двор, където питбула бе вързан на верига и подложен на системен глад. В социалната мрежа бе сформирана група за защита на кучето, погубило човешки живот, но неспособно да носи отговорност за действията си. 

Припомняме, че момиче от Перник поиска да осинови кучето.

От групата подчертават, че питбула към този момент няма нужда от храна и пари за ленеието му и никой да не се поддава на кампании за събиране на средства, тъй като те по всяка вероятност са измамни.

Ето какво пишат спасителите му и каква е съдбата на питбула:

Зевс (както се казва реално, не Цезар) ни беше предаден за отговорно пазене, не за осиновяване.
Тоест, ние ще го отглеждаме, лекуваме и обучаваме, докато трае делото. След приключването му ще бъде преценено дали да ни бъде прехвърлен изцяло и изобщо каква ще бъде съдбата му.
Това, съответно, върви с някои рестрикции:
– Да не се допускат хора за „свиждане“ при него
– Да не се извежда на публични места
– Да не се разхожда, където и да било, без намордник и разбира се, никога без повод
– Медийните му изяви също ще трябва да почакат

Относно състоянието на кучето… Утре му предстоят пълни изследвания, но има страхотен живец, дано се окаже здравичък. Единственият му виден и с просто око физически проблем е коремът. Докато траеше карантинният му срок нееднократно се опитвахме да предупредим, че недохранените кучета се захранват постепенно. Малки количества, често. Абсурдно е да им се дава много храна на куп, особено гранули, които ги карат да пият и много вода. Разбираме най-добрите намерения на хората, които го посещаваха да го хранят, но му направиха лоша услуга с това прехранване. Стомахът му е пред пръсване, буквално не може да си стои на краката от тежестта, постоянно опитва да е седнал, защото му пречи и да легне нормално, съсипа се да повръща и да ходи до тоалетна и диша адски тежко. Такива състояния могат да доведат до обръщане на стомаха, при което надали би оцелял, както и до други, по-леки проблеми.
Сега от глад и последвало прехранване, пак трябва да мине на диета.

Иначе е много спокойно куче, опитва да вие, като остане сам, но вероятно до ден-два ще е свикнал. Категорично не показва агресивно поведение спрямо хора, единствено не харесва животни.

За Зевс не се търси абсолютно никаква помощ, финансова включително. Всеки, който е имал желание да му помогне с пари или храна – разгледайте останалите животни из цялата страна, за които се търси помощ, със сигурност ще си харесате някое и със сигурност има мнооого нуждаещи се сред тях, поети от отговорни и коректни хора.
Също, ако забележите някъде да се набират средства за Зевс (имали сме такива случаи преди, затова вече предупреждаваме), първо не вярвайте и второ кажете ни, за да вземем мерки.

Засега толкова, беше тежък ден, утре повече… И разбира се ОГРОМНИ благодарности на всички, които приеха съдбата на това куче така присърце, видяха цялата несправедливост в историята му и не го осъдиха.“

Последното съобщение за Зевс от днес е:

„Днес Зевс е в осезаемо по-добро настроение, малко му олекна на стомаха и разучава околната среда с интерес. Има дирофилария, за която скоро ще започнем лечение, резултатите от останалите изследвания са наред. Очакваме и бълхите, които си донесе, да го лишат от присъствието си“.

Коментари

коментара