Кои улици ще бъдат затворени и къде ще се паркира по време на Сурва 2018

КОИ УЛИЦИ ЩЕ БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ И КЪДЕ ЩЕ СЕ ПАРКИРА ПО ВРЕМЕ НА СУРВА 2018

ВРЕМЕННИ МАРШРУТНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ПО ВРЕМЕ НА СУРВА 2018

Както вече писахме, платени паркинги ще бъдат обособени в дните на фестивала Сурва. Мащобното събитие се очаква да се посети от хиляди души – гости и участници от страната и чужбина, които ще залеят Перник. Голяма част очаквано ще дойдат с автомобилите си.

По този повод от Общината ще обособят определени райони, в които гостите да може да оставят колите си във времето на фестивала. Зоните ще бъдат оградени и обозначени със съответните знаци, а престоя на кола за час ще струва 1лв. Временните паркинги ще работят в часови пояс от 08:00ч до 19:00ч. и в трите фестивални дни – 26, 27 и 28 януари.
Таксите пък ще бъдат събирани от общинското предприятие „Пазари“, които ще издават квитанции за платен паркинг.

Един от временните паркинги ще бъде двора на училището „Иван Рилски“ и ПМГ, паркинга на 6-то ОУ в кв. Дараците. Можете да паркирате колата и на спортната площадка при бившата сграда на гимназията по облекло и туризъм, която се намира на ул. „Радомир“, зад общината.

Ул.“Стримон“ откъм реката става еднопосочна и също може да се паркира на нея. Може да се търси паркомясто и на паркинга на Младежкия дом, паркинга при Руския битак, зад бившето кино Кракра, на ул. „Университетска“, част от ул. „Петко Каравелов“ и ул.“Миньор“ до кръстовището с ул. „Отец Паисий“. ВИп гостите пък ще паркират колите си на паркинга на полицията.

Вижте с подробности и часове устройствения план в линка.

КОИ УЛИЦИ ЩЕ БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ ПО ВРЕМЕ НА СУРВА 2018

ВРЕМЕННИ МАРШРУТНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ ПО ВРЕМЕ НА СУРВА 2018

Коментари

коментара