Шедьоври на детското въображение – стъклени сурвакарски маски, направени от децата на 9-то ОУ украсиха фоайето на „Струма“, ще бъдат видяни от всички гости на хотела по време на Сурва 2018

18 сурвакарски маски от стъкло красят фоайето на хотел „Струма“ в Перник. Красивите пана са направени от възпитаниците на ателието по приложни изкуства  към ОУ „Темелко Ненков“ .
Експозицията беше открита днес от директора на учебното заведение Марин Никодимов, който сподели , че тази инициатива се реализира за трета поредна година.
На официалното събитие присъства кметът на Община Перник Вяра Церовска, нейният заместник по образование и култура Севделина Ковачева и кметът на кв. “Изток“  Емил Костадинов.
„Мили деца ,  благодаря ви , че за поредна година показвате вашите творчески умения. Включвате се винаги по един истински и красив начин , защото всичко това показва вашето въображение и правите празника „Сурва“ по-пъстър. За поредна година   създавате невероятна атмосфера  и правите града ни по-желан за гостите“, с тези думи се обърна към младите творци кметът Вяра Церовска.
Тя изказа специална благодарност и към ръководството на учебното заведение , че успяват да задържат енергията на учениците в толкова красиви идеи.
Възпитаниците на  ателието бяха приветствани и от зам.-кмета Севделина Ковачева , която не скри, че без този колорит и прекрасен цвят празникът Сурва няма да е същия.
Учениците на ОУ „Темелко Ненков“ ще вземат участие и в Мечкарницата за маски, както и в маскарадното дефиле „Сурвакариада“.

Коментари

коментара