Млада перничанка закара новата си кола за регистрация в КАТ, оказа се крадена

Лек автомобил със заличени номера на двигателя е задържан вчера в Перник.

Това е станало на пункта за регистрация и пререгистрация на моторни превозни средства в пернишкия кв. „Калкас“. Сеат „Леон“ бил докаран от собственичката му, 26 годишна жена. Органите на реда установили, че двигателя му е със заличени идентификационни номера. Колата била иззета с протокол. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Двама ще бъдат съдени за шофиране на автомобили в нетрезво състояние.

С 2, 13 промила алкохол е шофирал лек автомобил Рено „Клио“ радомиреца Ф.А./55 г./. Мъжът бил проверен в края на месец октомври миналата година в гр. Радомир. Дрегерът отчел над 1, 2 промила. Анализът на кръвната му проба заковал на 2, 13 промила. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

В края на миналата година, в пернишкия кв. „Изток“ бил проверен товарен автомобил „Мерцедес“, шофиран от 51-годишният И.П. от с. Г. Бучино. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 75 промила, установена с анализ на взетата му кръвна проба. И.П. е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.