Един от най-добрите фотографи Мартин Методиев засне уникални кадри от Сурва в Ярджиловци и каза: Поздравления, че с годините не опропастихте традицията и доказахте,че не светлината на прожекторите и медийните ласкателства са тези, за които всяка година поддържате и развивате СУРВА

Уникални снимки на сурвакарите на село Ярджиловци от тазгодишната Сурва направи фотографът Мартин Методиев, който не за първи път снима пъстроцветния обичай и неповторимите образи в селото.

Снимките на талантливия фотограф направиха още по-красив и въздействащ празника, но и коментара му, който написа във фейсбук групата на селото, също си струва да се прочете:

Поздравления, че с годините не опропастихте и съсипахте традицията, успяхте да „изчистете“ маските от всякаква ненужна пластмаси и цигании (които се прокрадваха през годините), залагайки вече на естествени материали и кожи. За 10 поредни години се убедих, че когато има желание, ентусиазъм, уважение и разбиране нещата дори и трудно, дори и с грешки се получават. Снимам всякакви събития в цялата страна, за жалост на много места (както в Калофер на Йордановден) комерсиалното и пошлото уби и изврати традицията, превръщайки я в грозно медийно събитие. Вие обаче доказвате, че не светлината на прожекторите и медийните ласкателства са тези, за които всяка година поддържате и развивате СУРВА.
Поздравления, продължавайте и за напред със същият ентусиазъм и взаимно уважение!“

А ето и малка част от уникалните красиви снимки на Мартин, още от тях можете да откриете на страницата на село Ярджиловци.