НАГЛОСТ под носа на перничани! Блок в центъра на Перник се грее на аванта от ТЕЦ-а

Снимка: dnesiutre.bg

Жилищен блок в самия център на Перник се грее незаконно от ТЕЦ-а. Блокът е номер 14 на ул.“Найчо Цанов“ и е от новопостроените сгради в района с 12 апартамента. 

При рутинна проверка служители на теца са се натъкнали на незаконното прикачване към топлофикационнната мрежа, пише сайта „Днес и утре“.

„Очакваме собствениците на жилищата до ден-два да ни донесат нотариалните актове, за да установим точно кой и кога е купил жилището и се е нанесъл в него. По наша информация, сградата е строена 2011-2012г. Акт №16 е подписан в края на 2012 година. Самото изграждане на топлопреносната мрежа е извършено от фирма „ТЕРС-Мошино”. Тя е присъединила сградата към топлопреносната мрежа. След това обаче, собствениците на сградата е трябвало да сключат договор с „Топлофикация Перник” за обслужване на абонатната станция на блока и доставка на топлоенергия. Всеки собственик на имот е трябвало да си открие партида при нас и да си сключи договор. Това не е направено от живущите в блока, но това не им е попречило да си ползват топлоенергия без да плащат нито стотинка”, казва шефа на Топлофикация Любомир Спасов.

Снимка: dnesiutre.bg

Той вече е пуснал жалба до полицията и предстои да се образува преписка. А санкциите за подобно нарушение са сурови.

Към момента топлоподаването към блока е спряно, но живущите в сградата изявили желание да сключат договори с ТЕЦ-а за доставка на топлоенергия.

От Топлофикация Перник са склонни на споразумение с живущите, които да бъдат присъединени законно към топлопреносната мрежа, но при едно условие: ТЕЦ-а да получи обезщетение  за всички тези години, които са ползвали топло на аванта.

„За нас най-лесно е да прекъснем топлоподаването и да оставим прокуратурата да решава този казус. При положение, че има изявено желание от страна на собствениците в блока да се постигне споразумение, ние сме готови на разумен компромис. Можем да предложим на собствениците договор „Лоялен клиент”, след като изясним размера на обещетението, което те ще заплатят за неправомерното присъединяване към мрежата до сега”, категоричен е Спасов.

Коментари

коментара