Областният управител на Перник Ирена Соколова получи голямо дарение от Швейцария, разделя го между болницата, полицията, общината и училищата, но първо даде на отец Никанор от Гигинския манастир

Дни преда да настъпи новата 2018 година областният управител прие дарение от швейцарското правителство.
Шейсетте настолни компютри, копирни машини и екрани са вторият транш за област Перник получен от община Лозана, с организацията и посредничеството на Ирена Соколова, община Лозана и съдействието на Българо-швейцарската търговска камара, съобщиха от областна администрация.
„Добрите ни взаимоотношения с Българо-швейцарската търговска камара, правителството на Швейцария, по-специално община Лозана дават пълноценна възможност да обновим технологичния парк на нашата област. Радвам се, че от началото на следващата година част от институциите в областта ще могат да работят с високотехнологични устройства. Живеем в аналогово, но и в дигитално време и капацитетът на устройствата, които използваме е от значение за подобряването на предоставяните услуги“, каза Соколова.
Цифровата техника ще бъде разпределена на МБАЛ ‘Рахила Ангелова’, ОД на МВР Перник, общини и училища от област Перник.
Първият получил дарение е Църногорският манастир „Св.Св. Козма и Дамян“. Областният управител предостави на отец Никанор 1 компютър и 1 цветно мултифункционално устройство.
Губернаторът поясни, че третата част от голямото дарение за областта ни се очаква в края на месец януари. Тогава ще бъдат доставени принтери и мултифункционални устройства.

Коментари

коментара