За първи път в Перник: синдикатите с национален съвет. Президентът на КТ Подкрепа пред кмета Вяра Церовска: Местната власт е виновна за всичко, дори и за това, че вали сняг

Кметът на Община Перник Вяра Церовска прие в кабинета си президента  на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и обсъдиха важни теми, касаещи работодателите и хората. По-късно градоначалникът откри и двудневния Национален конфедеративен съвет, който се провежда в Руския клуб. 

„Добре дошли в нашия град , щастлива съм, че имам възможността да изкажа своето уважение към всички вас на този висок форум, чиито домакин е нашият град “, приветства кметът участниците.
„ За мен лично е важно да има изключително добра комуникация, постоянен диалог между всички институции  – държава, община работодатели и хората, които правят България такава, каквато е. За мен е много важно конфедерация „Подкрепа“ да има своето реално участие, да се чува нейния глас и да се чувстват по-добре тези , които изграждат нашата страна. Желая ви наистина да работите затова, за което вие самите сте призвани , за да има по-добра и по-силна икономика“, сподели кметът.
Президентът на синдикалната организация Димитър Манолов каза, че Конфедерацията на труда „Подкрепа“ сътрудничи с Община Перник по един от най-добрите начини.

„Както всички знаем, местната власт е най-близо до хората . Тя е първата, до която стигат всички проблеми. Тя го отнася за всичко , което се случва навсякъде, виновна е дори, че вали дъжд или сняг, каза с усмивка Манолов.

Той заяви, че организацията ще продължи да  бъде лоялен партньор на местната власт в Перник. „Защото ние така си представяме модела на развитие на едно общество , на една страна, на хората“, категоричен беше Манолов.

„За първи път откакто съществува „Подкрепа“ се провежда конфедеративен съвет в Перник“, заяви председателят на местния синдикат Любомир Жотев и пожела успешен форум .