Гледачки „развалиха“ магия и задигнаха 1240лв. от мъж в Рударци

Възрастен мъж е станал жертва на кражба

Престъплението е извършено вчера, в пернишкото с. Рударци. 80-годишен пенсионер бил посетен от две жени, които се представили за гледачки и развалят магия. Лековерният старец ги пуснал в дома си и започнали да увиват пари във вестници, да баят върху парцали, които после да бъдат изхвърлени във вода. Когато двете жени си тръгнали, мъжът развил вестника в който били 1240 лева, но копюрите липсвали. Подал сигнал в полицията и по случая е започнато досъдебно производство.

ОДМВР – Перник съветва гражданите, да не се доверяват на непознати и да не ги пускат в домовете си. Обикновено гледачките действат по един и същи начин – искат пари, загъват ги в нещо, баят им и докато собствениците са залисани в думите им, левовете изчезват.

18-годишна радомирка застава пред правосъдието за кражба.

На 01/02 декември тази година 18-годишната А.Б. била на гости на 62-годишен мъж в гр. Радомир. След като си тръгнала, домакинът установил, че му липсва сумата от 50 лева. Подал сигнал в РУ – Радомир и започнало разследване. Оказало се, че това не е първият път при който момичето краде по подобен начин. Осъждана е с влязла в сила присъда. Привлечена е като обвиняема и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.