Извънредно! Кметът на Перник сезира държавата срещу студения режим на Топлофикация! Работници на ТЕЦ-а издават: „Котелът е пробит и прогнил, за нищо не става“! Вижте как Топлофикация съсипва града ни!

Както вече писахме, Перник отново е без парно, а десетки читатели на ZaPernik.com и абонати на Топлофикация ни заливат със съобщения за липсата на топлоподаване. 

Кметът на Перник Вяра Церовска е възмутена, че Топлофикация непрекъснато спира парното на перничани и е сезирала КЕВР, областния управител и редица държавни институции за извършването на спешни проверки, които да установят защо Топлофикация непрекъснато спира парното и топлата вода.

„За мен е неприемливо перничани да остават непрекъснато без отопление – освен частни потребители, това са и детски градини, училища, обществени сгради. Откакто е започнал отоплителния сезон парното спира няколко пъти, а в други дни бе хладко“, сигнализира кмета на Перник Вяра Церовска.

От Топлофикация Перник / на които не знаем дали е останал човек, който да им вярва/, се оправдават, че заради проливните дъждове на абонатните станции на няколко блока са се наводнили и заради това нямало парно в целия град, което звучи повече от абсурдно.

Вътрешни източници на ZaPernik.com  от Топлофикация издадоха, че аварията е пак в котела на теца: „Целият е прогнил, за нищо не става, не може само да се прибират пари, а да не се инвестира“.

Към момента аварията се отстранява и предстои разпалване на ТЕЦ-а. Очаква се парното да дойде до довечера.

Освен, че оставя перничани без топлина, Топлофикация Перник оставя перничани и без улици. Заради прогнилите системи на ТЕЦ-а се случват чести ремонти, заради които от теца разкопават улиците на Перник, а след това ги „възстановяват“ в отвратително състояние. Читатели на ZaPernik.com в групата „Видяно в Перник“ показаха нагледен пример за това.

Коментари

коментара