Най-често задавания въпрос в Перник през зимата: Имате ли парно?

Перник отново няма парно и топла вода. Но това вече не е новина, а се превръща в ежедневие. През последния месец почти всеки ден Топлофикация съобщава за възникнали аварии на топлопроводи. А десетки семейства са без отопление седмици наред. За това, разбира се, си плащат – с уж изгодните договори сключени с дружеството. 

Десетки сигнали на разгневени абонати получава ZaPernik.com. Много от тях са само с три думи: няма парно в… Хората са отчаяни, мръзнат и никой не може да им обясни докога. Ще имат ли топлина за Коледа и Нова година? Също не се знае. Отдавна думите на ръководството на Топлофикация не са гарант.

“ В кв. „Твърди ливади“ блоковете с номера от 39 до 49 вкл. са без парно и топла вода от 22.11.2017г. От дружеството не казват нищо и е подаден сигнал дори и до самия кмет – Вяра Церовска. За съжаление и до момента няма никаква реакция“, пише перничанка до сайта.

„Днес пиша със сигнал за поредната авария на Топлофикация. От както са пуснали топлоподаването за този сезон парното е слабо, всеки ден има аварии, а ние плащаме не малки суми. Да се вземат в ръце и да си подобрят услугата. Не е нормално да плащаш, за да стоиш на студено. В същото време си принуден да включиш допълнителни отоплителни уреди, които допринасят за по-високи сметки за ток. Пълен абсурд!!!“, пише друг абонат на ТЕЦ-а.

„Кв. Изток отново осъмна без парно, от началото на месеца се оказва, че повече сме нямали парно отколкото обратното, а после ще ни карат да плащаме сметката за пълен месец, до кога? Какъв е толкова проблема, пак ли им свършиха въглищата, при положение, че са на печалба защо не влагат нищо в мрежата си?!?!“, гневи си друг наш потърпевш читател.

„Моля ви обърнете внимание!Пак и отново нямаме парно,със малки деца сме , що за безобразие е това във такъв студ пак да сме без парно целия град!“

„ЧЕСТИТО ПЕРНИЧАНИ!!!!!!!! ОТНОВО СМЕ БЕЗ ПАРНО И ТОПЛА ВОДА. ТОВА Е ПОРЕДНИЯ ПОДАРЪК ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ !!! ДНЕС Е НИКУЛДЕН !!! ПИЙТЕ ВИНО И РАКИЯ ЗА ДА НЕ ЗАМРЪЗНЕМ И ДА НЕ ЗАБРАВИМЕ ДА СИ ПЛАТИМ СМЕТКИТЕ.СРАМ И ПОЗОР !!! ПУСНЕТЕ ПАРНОТО МАЛАУМНИЦИ !!! ИЗМРЪЗНАХМММЕЕЕ!!!!!“

„Докога ще плащаме за студ?“, избухват и във фейсбук групата „Видяно в Перник“. Някои перничани дори предлагат да се организира протест, за да спре гаврата на ТЕЦ-а с хората.
Нещастни боклуци , като са некадърни да го затворят тоя ТЕЦ и да се знае“, „Всички телефони са им изключени“, „Като дойде после сметката, проверете колко дни е имало топлоподаване . Най-вероятно пак ще са 30, защото те са ни пращали топло, ама що не сме го получили няма да стане ясно…..„, са част от коментарите в мрежата. 
„Явно ТЕЦ-а пак е на „аварийки“! Нека Коледният дух топли сърцата ни, защото явно Топлофикация няма да ни сгрее! „, коментира със сарказъм перничанка.