Кметът на Перник призова фирми и граждани да почистят тротоарите си, започват проверки и глоби

Кметът на Перник Вяра Церовска призовава собствениците на търговски обекти и фирми да почистят тротоарите пред ползваните от тях помещения, съобщи общинският пресцентър. Общинският инспекторат започва проверка и ще налага глоби там, където това не е направено. Церовска апелира гражданите също да почистят пред домовете си.|

Пътищата от общинската мрежа в Перник са проходими при зимни условия. До всички населени места е осигурен достъп от пътно-поддържащите фирми. Бедстващи хора и недостъпни населени места няма. От вчера работят 15 снегорина, пет от тях почистват града, а останалите са разпределени по малките населени места.

„След направени проверки късно снощи към 23.30 часа и сутринта рано между 5.30 и 7 часа беше установено, че всички основни улици са почистени , градският транспорт може да се движи нормално. Почистени са и спирките“, коментира Вяра Церовска.
Тя уточни , че има улици, където разчистването е било затруднено заради паркирани автомобили – „Вардар“ ,“Найчо Цанов“ и „Искър“.

Основните пътища, водещи до здравните заведения -Белодробната болница , Профилакториум и МБАЛ „Рахила Ангелова“ също са свободни за движение. При разговор с директора на Бърза помощ д-р Валери Симеонов имам уверението, че няма неизпълнени адреси за денонощието, посочи Вяра Церовска и уточни, че държи постоянна връзка с всички кметове на населени места в общината.

По думите на кмета, средствата от държавата за зимно поддържане са 194 хиляди лева, малко под един милион са парите от собствени приходи, които също се изразходват за зимния сезон. Сумата се използва както за почистване, така и за закупуване на материали.

Източник: БТА

Коментари

коментара