Зима в Перник: Училищен автобус боксува час и половина, шофьори слагат зимни гуми в последния момент, катастрофи по трасето, паднали дървета, а перничани се бъзикат: Ако видиш снегорин, пожелай си нещо!

Снимка: Интернет

Училищен автобус блокира в преспите в кв. Караманица, съобщи читател на ZaPernik.com. Возилото боксува и не може да тръгне в продължение на час и половина, за да закара децата на училище. Учениците, които закъсняват за час заради снежната пътна обстановка в Перник са от 9-то ОУ „Темелко Ненков“.

Въпреки усилията на  общината за бързи и адекватни реакции по почистването на изсипалия се сняг, перничани масово закъсват по пътищата.

От снощи има паднали дървета, а екипи на пожарната ги отстраняват и режат, за да не предизвикат нови инциденти. Катастрофи има по пътя Перник – Брезник.

Вчера е катастрофирала читателката на ZaPernik.com, която ни изпрати снимка от счупената си кола.

„Къде са тези снегорини и разни пясък , луга и препарати? Пътищата в общината са непочистени защо плащаме данъци винетки глоби и не знам още какви неща, като животите ни са застрашени от непочистените пътища. Аз пострадах на пътя Земен -Извор -Радомир, кой ще ми плати за страха и щетите от непочистения път„, пише Лилия.

От Община Перник съобщиха, че петнадесет снегорина чистят пътищата в Общината. Пет от машините са в града, а останалите десет са в селата. GPS система следи денонощно за почистването на снега в Перник.

За капак на всичко масово пернишките шофьори не са си сменили летните гуми със зимни. Гумаджийниците преливат от коли, на които сменят гумите в последния момент, въпреки отдавна обявената акция Зима на КАТ.

Но зимен Перник не минава и без чувство за хумор. В Социалната мрежа перничани споделят шеговито послание: „Ако видиш снегорин, пожелай си нещо!“

И все пак, зима е. Проявете търпение, перничани и хубав снежен ден.

Коментари

коментара