СТАВА НАПЕЧЕНО! Задава се женски кеч в Перник: Магда „Хилядарката“ обяви телефон срещу кмета на Перник Вяра Церовска и екипа й, изкарва автобуси пред Общината в понеделник

Вяра Церовска, Магда Милтенова

Лидерът на превозвачите в Перник Магда Милтенова, която стана популярна в Перник с прякора „Хилядарката“, задето получава от държавата средно по хиляда лева дневно компенсации, че превозва перничани с автобусите си обяви, че на 20 ноември – понеделник ще се проведе протест пред Община Перник, защото последната е обявила нов конкурс за транспортните фирми.

Според Милтенова поръчката е обявена и в условията на обжалвано Решение на Общинския съвет и поискано налагане на временна мярка за спиране на изпълнението на решението. Тя намира още нарушения.

Източници на ZaPernik.com споделиха, че Милтенова е доста крайна по отношение на сегашния кметски екип и е решена на всичко, за да запази бизнеса си.

Днес пред медиите тя обяви и телефон на който ще се приемат граждански сигнали за безобразията в общината. Телефонът е 0899 86 72 02.

Недоволството на превозвачите ще бъде изразено на  20 ноември с  шествие с автобуси, което ще премине през целия град и ще завърши пред сградата на Община Перник. Протестите ще продължат ежеседмично до изпълнение на исканията им.

През януари се получи същото нещо, когато превозвачите скочиха срещу нова фирма на автобус 16. В момента, в който бе върната старата линия, протестът, който се анонсираше за ежеседмичен спря изведнъж, а Милтенова дори изказа положителни думи за кмета Вяра Церовска и екипа й.

Коментари

коментара