Ръгби тупаник: Пернишките Валяци спасиха живота на съдията, нападнат от побеснелите Балкански котки

Пернишките ръгбисти „Валяците“ спасиха живота на главния съдия по време на мач в Берковица. Съперниците им „Балканските котки“ се нахвърлили на главния арбитър на мача, заедно с треньора си. Две от момчетата от перник обаче обградили съдията с телата си с риск да отнесат тупаника и те. За грозната сцена разказва треньорът на „Валяците“ Антонио Любенов. 

„Котките“ са поискали обяснение от  съдията на мача, който отсъдил нарушение срещу техен състезател. Впоследствие и треньора на домакините излязал на терена и обидил арбитъра, който пък вдигнал червен картон на разгневения наставник. Започнало е саморазправа, а мачът е бил прекратен.

„Последваха грозни сцени. Трима, четирима от домакините се нахвърлиха на съдията, оттам и целия отбор и благодарение на нас и на момчетата го спасихме. Васко и Стефчо са наказани, но присъстваха на мача, те го обградиха с риск да понесат някой тупаник от домакините и го изведохме на безопасно разстояние, дойде и полиция. Беше му оказана и медицинска помощ“, разказа пред телевизия Кракра треньорът на Валяците Антонио Любенов.

Впоследствие се оказало, че съдията има сътресение на мозъка след удар с колче в главата. Ако пернишките ръгбисти не са го защитили, краят е можело да бъде фатален.

„Домакините си бяха много повярвали, че като се върнат 5-6 човека, които учеха в НСА отборът им ще е много силен и ще поведат и понеже не им се получи на терена решиха да малтретират главния съдия по неизнайна за мен причина. Той си свиреше 60 на 40 в тяхна полза“, разказва още Любенов.

В крайна сметка Балканските котки на Берковица са победили пернишките Валяци, като малко преди финала на мача са повели в резултата. До последно обаче перничани са водили в точките и са имали пълно превъзходствно на терена.

Публиката на домакините също се е държала безобразно, коментира още Антонио Любенов. Той е на мнение, че е редно състава на Берковица да бъде наказан подобаващо.

Коментари

коментара