Пуснаха ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО от хеликоптера, който търси пернишките бабаити в гората на с. Боснек, вижте подробности кои точно са издирваните!

Четирима са арестувани, а трима са обявени за общодържавно издирване след поредния случай на взривен банкомат, този път в Сапарева баня, съобщава Нова телевизия.

През целия ден пернишкото село Боснек и гората над него беше под обсада. Един е арестуван в дома му в Перник след мащабна акция на МВР. Случката се разиграва пред очите на учениците от Строителната гимназия в града.

Здравейте, във връзка със обирите и отцепените райони пред ПГТС “Арх. Йордан Миланов” пред очите на всички ученици и учители бе обграден блока отсреща и беше заловен още един от обирджиите. Лицето му не се видя тъй като го изкараха с чувал на главата. В момента полицията оглежда и разследва апартамента, в който е бил намерен”, сигнализира ученик – читател на zaPernik.com.

Преди това в акцията по преследването на другите трима се включиха хеликоптер, следови кучета, барети, жандармерия и разследващи – общо над 250 души.

Тримата мъже били следени, а полицаите – подготвени за идващия удар. По информация на БНТ, има вероятност тримата издирвани да са въоръжени.

Претърсването на гората приключи в ранния следобед, тъй като, по неофициална информация, още тогава силните на реда са разбрали, че тримата издирвани са успели да избягат и да преминат заградителните обръчи на полицейските сили.

Касетката, намерена в изоставения от престъпниците краден джип, е била празна. Te са си взели парите, преди да напуснат автомобила.

Един от издирваните за престъплението е Кирил Микев. Днес полицаи са нахлули в апартамента му, където са открили каса.

Вторият издирван е Красимир Йорданов – Джонката, собственик на заведение „Ла Негро“ в Перник, където днес имаше засилено полицейско присъствие, а третият се казва Тодор. Четвъртият от групата вече е задържан.

По неофициални данни той е управител на заведението, което е собственост на Джонката.

Всички, които се издирват за обира на банкомата, са от групата на Валентин Кирилов – Пуйката и са от Перник. Първото такова предположение направи именно ZaPernik.com.

От пресцентъра на МВР разпространиха ексклузивно видео от въздуха издирвателната акция в района на Сапарева баня. Кадрите са направени от вертолет на ГД „Гранична полиция”, който се включи в издирването на апашите.