Босът на кафе „Фаги“ Св. Райков взе доставките за храни на детските градини в Перник за 2 145 000лв.

Откакто влезе пряко в политиката Светлозар Райков – собственика на популярното в близкото минало и залязващо в момента кафене „Фаги“ доста разшири бизнеса си.

След като стана Общински съветник от квотата на партията на Христо Ковачки – „ЛИДЕР“, името на Райков се среща вече в по-големи общински проекти.

Знаете ли, че…?

Босът на кафе „Фаги“ доставя хранителните продукти на детските градини и заведения в Община Перник, научи ZaPernik.com.

На 22 февруари 2017 година, Община Перник сключва договор с ЕТ „Светлозар Райков“ договор с размер на 2 145 000 лева. Договорът му е за доставки на месо и местни продукти, мляко и млечни продукти, пакетирани стоки и тестени изделия, варива и подправки, плодове и зеленчуци, консерви и варива.

Срокът на договора му е 24 месеца или до изчерпване на парите и влиза в сила от датата на подписване.

Името на Светлозар Райков изскочи и миналия месец, когато се разбра, че е кандидатствал за кафето на майките срещу Двореца на културата в Перник. Тогава Райков обаче се класира трети, защото досегашния наемател даде изкуствено висока цена, участвайки с две фирми – спечелил съответно първото и второ място. Но предстои нов търг за същото кафе, където собственикът на „Фаги“ може би ще бъде един от сериозните кандидати за апетитния имот.