Разкритие: Все още Община Перник не е подала сигнал до МВР за масовото отравяне на кучета в града

Община Перник все още не е подала сигнал до МВР за масовото отравяне на кучета в Перник. Това разкритие направиха общински съветници в декларация до ZaPernik.com по повод масовото избиване на кучета в града, застрашаващо и живота на хората.

Граждани коментират, че 60 кучета са отровени само за месец. Къде е Общината и защо не е сезирала МВР, а е оставила това да се прави само от жителите на града? Има ли причина общинската администрация да бездейства?  Къде е кметът Церовска?“, питат общински съветници от БСП.

„На заседание на Общинския съвет на Перник, проведено на 05.10.2017г. отново с тревога бе алармирано за проблема. Вместо решаването му, от страна на кмета последва уверение, че са взети всички мерки“, съобщават общински съветници.

В последните седмици проблемът с отровените бездомни кучета в Перник ескалира. Гражданите алармираха за поставени отрови в парковете и на детски площадки. В социалните мрежи се разпространяват снимки на избити животни, а това притеснява както природозащитниците, така и жителите на града. В парковете и на детските площадки играят деца, разхождат се домашни любимци и проблемът става все по-сериозен“, жалят се опозиционните съветници на Перник.

До този момент институциите в Перник мълчат по проблема. Днес полицията и Общината е отказала да прати свой представител пред БТВ, които правеха включване на живо от Перник. Това още повече шокира гражданите, карайки ги да се съберат на протест в събота от 10 часа пред сградата на Община Перник.