Извънредно! Първи натровен човек от отровата за масово убиване на кучета в Перник!

Има първи натровен човек , вследствие на масовата отрова за кучета в Перник, научи ZaPernik.com. 

Жената, която на доброволни начела помага в изчистването на трупове на кучета в Перник Аделина Александрова от 36 часа е много зле.

Разбрах как умират кучетата. Започна със страшно горчене в устата, започнах да повръщам с невероятно силни болки в бъбреците. Отивам в лаборатория да ме изследват„, съобщи потърпевшата.

С личния си автомобил и приятели, тя събира отровените трупове в Перник и алармира за проблема, защото институциите са се покрили. С което жертва собствения си живот.

Все още не е ясно с каква отрова се убиват животните в Перник. „Взели сме проби от кучетата, но проблемът е, че на територията на България няма лаборатория, която да изследва какъв тип е отровата. Надявам се това да стане в някаква полицейска лаборатория„, каза доктор от Катастрационния център в Перник.

Според природозащитници, възможно е отровата, с която се убива в Перник да е Стрихнин- отрова за вълци. Тя е силна отрова – без мирис и вкус. Дори вълк не я усеща, въпреки, че има огромно обоняние. Ако се окаже , че това е отровата, според медицински лица тя не може да се изтрие десетки години.

Институциите в Перник се скриха. Барикадираха се.

В сутрешно излъчване на БТВ нито представители на полицията, нито на Община Перник са пожелали да излязат и да кажат какво става и какво се предприема, за да не умрат живи хора. Именно това криене накараха хората в Перник масово да мислят, че именно Общината стои зад масовото убийство на кучета.

Перничани се самоорганизират в събота на протест. Той ще се проведе в 10 часа пред сградата на Община Перник. Тази нощ са намерени доста нови трупа на отровени кучета, две от които в детски пясъчник.