Стотици радомирци празнуват на Димитровден! Кметът на Радомир Пламен Алексиев от трибуната: Вие сте нашата гордост!

Радомир празнува своя Ден на града навръх християнския празник Димитровден.

Под звуците на националния химн бяха издигнати българският трибагреник, флагът на Европа и знамето на Радомир. По традиция беше отслужен  водосвет за здраве и благоденствие в центъра на града.

В празничното си приветствие кметът на Община Радомир Пламен Алексиев пожела на всички жители и гости здраве.

„Желая на всички вас да бъдете благословени, радостни, успешни. Нека се прославя нашият град, така както го правят нашите ученици, които завършват с отличие. Вие сте нашата гордост и аз благодаря искрено“, сподели с вълнение кметът на Радомир Пламен Алексиев. Той изрази благодарност към строителите, учителите и всички дейци, дали своя принос за развитието на Общината.

От сцената кметът Алексиев и председателят на ОбС Светослав Кирилов връчиха знака на града на почетния гражданин на град Радомир за 2017 година Сашо Борисов

Официални гости на събитието бяха кметът на Перник Вяра Церовска, зам.-кметовете на Община Перник, общински съветници от ГЕРБ, представители на общинското ръководство на партията в Радомир.


„Благодаря за възможността да изкажа своето уважение към труда, упоритостта и постигнатите резултати от Общинското ръководство на Радомир, за да бъде градът различен, но и да запази своята история, да утвърждава и развива традициите на своя край. Нека вашият патрон св. Димитър ви защитава и закриля“, сподели пред стотиците събрали се гости кметът на Община Перник Вяра Церовска. Тя отправи пожелание за един незабравим празник.


Поздравителни адреси бяха прочетени от името на народните представители от ГЕРБ-Перник Красимир Велчев и д-р Александър Александров и областния управител Ирена Соколова.

Денят на града продължи със с богата празнична програма.

Снимки: Десислава Зонева

Коментари

коментара