Крими герой дърпа ток от комшиите си в кв. Тева, друг краде от ЧЕЗ в Хумни дол

Перничанин е привлечен като обвиняем за кражба на ток. Срещу друг е започнато досъдебно производство за същото престъпление.

През месец август миналата година служители на Първо РУ започнали разследване за неправомерно присъединяване към електрическата мрежа на апартамент в кв. „Тева”. След проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия било установено, че 53-годишният А.М. е осъществил противоправните действия. Мъжът е криминално проявен, познат с използване на чужди контролни знаци и шофиране на автомобил след употреба на алкохол. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка” и работата по случая продължава. Наказанието е лишаване от свобода до 5 години и глоба до 15 хиляди лева.

Служители на полицията и на електроразпределителното дружество извършили проверка на апартамент в кв. „Хумни дол”. Установено е неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената енергия. Установен е собственика на имота и работата по случая продължава.