Яворе, Яворе….!

„Когато човек не изпитва признателност, значи част от човечността му липсва.“ – Ели Вийзел

Снощи Фейсбук пространството бе разтърсено от новина, че болния Явор, който търси пари за трансплантация бил уволнен от кметицата. В профила си Явор Ангелов е написал жлъч срещу доскорошния му лекар и „приятел“ – кмета на Перник Вяра Церовска. Още повече – Явор нарича в текста доктор Церовска – доктор в кавички. Ето поста му, придружен от заповед, в следствие на съда: 

Днес бях уволнен от работа! Благодаря на първо място за подкрепата на Viara Tserovska. Благодаря госпожо Церовска за това, че назначихте директор с ВИФ профил борба в ОП “ Обредни дейности“. Благодаря и на Denislav Zahariev, че допуска един административно неграмотен човек, като Огнян Крумов да вършее в Община Перник и да се разполага с общински бюджет. Човекът, който остави Обреден дом ЕООД с хиляди левове задължения! Човекът, който почти закри с управлението си 8 -мо ОУ! Това любимият директор на Вяра Церовска! Благодаря „Докторке“ за подадената ръка в тежък момент, благодаря, че позволихте да се гаврят с човек, който си изкарва хляба и е на хемодиализа! Не ви ли е срам! Нека всички видят как се изгаврихте с един болен човек, който не желае да бъде мошеник и подмазвач. Това е кмета и екипа му уважаеми приятели! Гласувайте за тях отново! Едни бездушни и безчовечни хора!

 
Учудваме се колко хора са споделили поста, без да прочетат, че това, което споделят е заповед за уволнение, на база решение на Съда. Заповед, в която няма нито името, нито подписа на кмета на Перник. Но затова малко по-долу.
Очевидно тук трябва да се кажат някои неща, които се премълчават десетилетие наред. Неща, за които десетки хора знаят в Перник, но хиляди не. Защото всичко си има причина:  

За Явор и ГЕРБ

Явор пише: „Това е кмета и екипа му уважаеми приятели! Гласувайте за тях отново! Едни бездушни и безчовечни хора!“ Но май забравя: Беше много активен ГЕРБ-ер, Явор. Спомняш ли си? Хвалеше ГЕРБ до небесата. Хората от кв. Калкас не те искаха в партията, но същата тази „бездушна и безчовечна“ Вяра Церовска те буташе напред. Направи те клубен ръководител, всички скочиха Явор, всички, които те познават лично. Същият този ГЕРБ те зазначи Явор на работа, нали не бъркаме партията? От БСП какво са направили за теб? Назначиха те напълно несправедливо, Явор – ти не показа качества, но бе назначен на много важна работа – на гробщата в Перник. За целта „лошия“ ГЕРБ уволни напълно невинен човек. Днес този човек го връща Съда. Нормално. Живеем в правова държава, Явор – не всички са като теб – с връзки от „горе“.

За доктора в кавички

Затова какво е направила доктор Вяра Церовска за теб няма да коментираме. Това го знаят достатъчно много хора в този град, които днес са погнусени не за първи път от реакциите ти. Помощта й  е била част от нейните лекарски задължение. Но сигурно не си забравил, че тя е направила за теб много повече от нормалните й задължения като лекар, Яворе.

Хората знаят що за сърцат и помагащ лекар е доктор Церовска, досега НИКОЙ не е оспорил медицинския й труд, ти си първия, която я нарече в доктор в кавички, Явор. И това говори много за теб.

Явор от гробищата

Яворе, защо не казваш, че до скоро ти имаше много голяма власт в пернишкото гробище. Въпреки, че за директор бе определена Вили Микева – тя почти не се занимаваше с гробището. Беше ти се доверила на теб. На теб ти беше много хубаво да си правите каквото искате на гробището, но това го спестяваш на хората. А перничани се оплакваха от качеството на услугата.

Беше ти хубаво до момента, в който дойде нов директор. И стана Армагедон! Яворе, преди месеци бе уволнен твоя много близък приятел Сотир от гробищата. Явно си забравил, когато погребвахте хората в чужди гробове, в гробове с вода и т.н. Твърде близкия ти Сотир бе уволнен от там. И ти много страдаш. Нормално. Но защо не напишеш, че това е причината за твоята злоба и жлъч?

Защо не напишеш, че се опитваш да използваш медийната си популярност, за да кадруваш, за да изнудваш, за да определяш ти какво да става и не в гробищата. Защото образа ти на хрисим няма да е същия?  

Хората масово не те познават и ти съчувстват на болестта. И така трябва да бъде. Но ти използваш това за мръсни цели, Яворе!

Какво внушаваш?

Никой не се свърза с Община Перник да попита, Явор наистина ли ще бъде махнат от работа. Оказва се, че не. Никой не звънна да попита истина ли е това, което внушава Явор – оказва се не.

Ще върнат старата жена както съда казва – да това е нормално. Но Явор ще бъде преназначен. И той много добре знае това. Вчера в коментар във Фейсбук самата кметица на Перник Вяра Церовска призна за разговор между тях, в който те са говорили, че Явор няма да остане без работа.

Явор беснее за това, че вече има шеф – не е безконтролен, беснее за уволнения си ортак Сотир, но Явор – не ти управляваш тази Община, момче!

Въпреки, че е работник на гробищата Явор не спира да пише до всички институции за нередности в гробищата си, след уволнението му на ортака Сотир. Пише до всички – институции, Бойко Борисов, тоя, ония. Над 5 проверки от всякакви институции правят на новия директор на гробището- трън в очите на Явор и … НИЩО. Това пропуска да обяви уважавания Явор.

Утре, когато се окаже Яворе, че ти продължаваш работата си на гробищата. Когато се окаже, че това, което правиш във Фейсбук са големи мърсотии, няма да станеш по-голям любимец на перничани. Нито на Господ!

Но това го остави на страна. Не знам с какви очи ще погледнеш, човека, който е направил за теб толкова много, да не казваме всичко – ДОКТОР Вяра Церовска. Не в кавички, а с големи букви ДОКТОР, Яворе!

Яворе, познавам човек, като теб на хемодиализа. Три пъти седмично ходи по четири часа на системите. И знаеш ли? Той нито веднъж не е отишъл при доктор Церовска за работа. Не се е записал в партия, за да получава наготово. А работи. Частен и честен бизнес – произвежда и разнася листовки на супермаркетите сам. Със семейството му. И се справя достойно с живота си. Доктор Церовска познава и този човек, но за него не е направила и 1% от това, което е направила и прави и днес за теб, Яворе.

Жив и здрав да си!

P.S. Знаем, че има много хора, които смятат, че другите са им длъжни. Които смятат, че света им е длъжен и се държат арогантно и неблагодарно към тези, които им подават ръка и помагат. Но има и други хора, Явор, които са благодарни, добри и не отсичат ръката, която им е дала живот. Господ ти е дал предизвикателство, Явор с изпитанието, което имаш. Дано се справиш. Дано намериш още хора, които да ти помагат в живота, като тези които оплю жестоко.

„Дори единствената молитва, която изричате в живота си да е „Благодаря“, тя е напълно достатъчна.“ – Майстър Екхарт

Коментари

коментара