Вторият от листата на „Обединени патриоти“ проф. Румен Ваташки с няколко авторски книги зад гърба си

Вторият в листата на коалиция „Обединен и патриоти“ за 14 МИР Перник проф. Румен Ваташки е познат на перничани с издадените си 10 авторски книги.

Той е роден на 4 септември 1962 година в град Радомир. През 1987 година завършва Духовната академия в столицата. Едновременно с това завършва Библиотекознание и научна информация в СУ „Св. Климент Охридски“. От 1989 до 1991 година специализира „История и теория на културата“ при СУ, а през периода 1992 – 1997 година – в Папския институт за Изтока в Рим, Италия със защита на докторска дисертация върху Капуцинската мисия в България. През 2000 година е избран за редовен доцент, а по-късно става и професор в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Навлизането му в политиката става през 2005г., когато е избран за областен координатор на ПП Атака в миньорския град. През 2013г., Румен Ваташки повежда листата на патриотите за народни представители от партията на Волен Сидеров, а две години по късно се впуска в надпреварата за кметския стол на Перник. В момента Ваташки е общински съветник в местният парламент.

№17 е номерът под който се намира коалиция „Обединени патриоти“ в интегралната система.

Основните приоритети на коалицията са: социално пазарно стопанство, справяне с имигрантското нашествие, независимост на външната политика, борба с монополите, сигурност, производство, образование и духовност.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply