Перник продължава борбата за децата си! Събират се средства за Антоан и Петър на благотворителна демонстрация по бойни изкуства

Приятели! На 18.03.2017 г., Събота, от 11:00 ч., в Районен младежки дом – Мошино ще се проведе „Благотворителна демонстрация на бойни изкуства”. Демонстрацията е в помощ на две деца на 11 г. – Антоан и Петър, които се нуждаят от средства за лечение в чужбина. Двете деца са ученици в 3-ти и 4-ти клас в 10 ОУ „Алеко Константинов”, гр. Перник. Техните съученици се включват активно в организацията на мероприятието! Това ги радва, мотивира и ангажира в правенето на добро!

Всеки, според възможностите си, може да дари пари за лечението на двете деца в кутиите за дарения по време на събитието!

Можете да помогнете и като споделите!

Фейсбук събитие за мероприятието: https://www.facebook.com/events/725484530963076

Да бъдем съпричастни!

Районен младежки дом – Мошино (www.mdm.pernik.org/karta ) се намира в гр. Перник, кв. Изток, ул. Ст. Стаменов (ъгъла на бул. Юрий Гагарин и ул. Младен Стоянов).

Тел.: 076/ 670 089 и 076/ 670 556.

Ето повече информация за двете деца:

Антоан Емилов Александров става на 11 г. на 14.03.2017 г. Той е с диагноза Хидроцефалия, Детска Церебрална Парализа и Симптоматична Епилепсия. До сега му е провеждано лечение и е претърпял няколко операции на главата и сухожилията. Ежедневно ходи на рехабилитация, рехабилитационно плуване и логопед, тук в България. Както и 4 пъти в годината на рехабилитация в клиника Renona Rehabilitation в Словакия. Специалистите от клиниката са категорични, че Тони има потенциал за развитие, но при редовни посещения и рехабилитации. Всички процедури в България и в чужбина се заплащат. Едно посещение в Совакия излиза около 3000 евро. Затова семейството му има нужда от финансова подкрепа.

Петър Димитров Димитров е на 11 г. Роден е с малформация на гръбначния стълб и съпътстващите го увреждания и не може да ходи. Със своята упоритост и търпение малкият Пепи печели признанието на перничани за „Личност и събитие на годината – Перник 2009“. След множество операции и ежедневна рехабилитация, вече са постигнати значителни резултати. Два пъти годишно е необходимо Пепи да пътува за лечение в ортопедична детска клиника Aschau i, Chiemgau – Германия, където се изготвят специални ортези за ходене, съобразно растежа и развитието му. Стойността на ортезите се покрива от Фонда за лечение на деца в чужбина, но всички допълнителни консултации, рехабилитация, престой се заплащат от семейството на Пепи. Всичко това е непосилно без помощта на приятели, които да помагат с допълнителни финансови средства.

 

Be the first to comment

Leave a Reply