За Деня на любовта в Перник: Тестват ученици анонимно за ХИВ/СПИН в училищата. На площада – поставяне на презервативи „на тъмно“

По повод Денят на влюбените информационна АнтиСпин кампания ще се проведе в гр. Перник под мотото „Обичай безопасно“

Тазгодишната кампания за 14 февруари доброволците на Фондация „П.У.Л.С.”, БМЧК Перник, ОМС съвместно с експерти на РЗИ Перник  ще реализират в рамките на два дни – 14 и 15.02.2017 г.

В 10:00 ч. на 14.02.2017 г. младежите от клуб „П.У.М.А.С.” към Фондация „П.У.Л.С.” и екип на РЗИ, гр. Перник ще влязат в ПГЕМП „Христо Ботев”, където ще предоставят възможност на всеки навършил 16 г. ученик да направи своя бърз и анонимен тест за ХИВ/СПИН.

02

От 14:00 ч. До 17:00 ч. на площад „Кракра” всеки желаещ ще има възможността да се включи в организираните от Младежки клуб „П.У.М.А.С.“, Български Младежки Червен Кръст и Общински Младежки Съвет инициативи по повод 14-ти февруари, които ще се проведат на Централния площад в гр. Перник от 14:00 до 17:00ч.

              Гражданите на гр. Перник ще могат да вземат участие в:

– Игри („Линията на любовта“, „Скала на риска“, „Speed dating/Бързи срещи“)
– „Предай нататък“ (място, където да напишеат нещо позитивно или да оставят своето послание)
– Любовна поща-възможност за всеки да направи опит за поставяне на презерватив „на тъмно”, както и да получи повече информация относно рисковете, които необезопасените сексуални контакти носят.

– Информационен щанд на младежките организации, където да научат повече за тяхната работа.

На 15.02.2017 г. от 10:00 до 12:00 ч. експерти на РЗИ, гр. Перник и Фондация „П.У.Л.С.” ще посетят Природо- Математическа Гимназия, където учениците навършили 16 г. също ще имат възможност да си направят бърз и анонимен тест относно своя ХИВ статус. Доброволци на Фондация „П.У.Л.С.“ ще консултират и насочват младите хора да си направят изследване.

Инициативите са част от ежегодната национална АНТИСПИН кампания.
Мотото, което пернишките младежи избраха за тазгодишните инициативи е „Обичай безопасно”, като фокусът отново попада върху темата за интимните взаимоотношения и нуждата от повече информираност относно рисковете, които остават незабелязани за младите хора.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply