Няма кой да ги види! Волейболистите на Миньор Перник събраха без публика 1321,80 лв. помощ за болния Жорко

Волейболистите на Миньор Перник правят чудеса от храброст, но няма кой да ги види. Въпреки това събраха 1321,80 лв. помощ за болния Жорко

Мъжкият отбор на Миньор (Перник) прави чудеса от храброст в последните седмици, но за съжаление малцина от местните фенове са свидетели на тях. Защото, просто в залата няма… публика.

Поради продължаващия ремонт на голямата зала „Борис Гюдеров“, чието реализиране зависи от общината и няма яснота кога ще приключи, волейболистите на Перник са принудени да тренират и играят в по-малката зала „Кракра“. Добри условия, топла зала, но без място за зрители.

Така, много малко видяха победата на Миньор над Черно море, сериозното опълчване срещу ЦСКА и малцина станаха свидетели на петгеймовата битка с Левски. Възходяща линия на тима, която, за съжаление на местните, няма кой да подкрепи, по независещи от клуба причини. И ако по време на мача с Черно море извън „Кракра“ останаха около 200 човека, то за мача с ЦСКА студуваха далеч по-малко,  а за Левски почти нямаше хора останали навън.

Така един отбор, който от този сезон започна да пълни зала „Борис Гюдеров“ и на мач идваха не по-малко от 300-400 души, сега е в различно положение. В последните седмици запалянковците малко по-малко се отдръпват и тимът рискува да остане без публика.  След тригодишни усилия, Миньор най-накрая има шанс за участие в плейофите, но всичко може и да е напразно. Защото отбор без фенове е половин отбор!

На двубоя с Левски, който бе с благотворителна кауза, феновете събраха 1321,80 лв. за лечение на болно дете от Перник. А какво ли щеше да стане, ако зала „Борис Гюдеров“ бе отворена и в нея бяха в пъти повече?

Ани Колева, BGvolleyball.com

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply