Измамниците гушнаха само за ден над 8 бона и злато от лековерни перничани

Четирима човека са измамени вчера в Перник и Радомир.

Въпреки многобройните призиви и предупреждения от страна на полицията, само през вчерашния ден са измамени три перничанки и една радомирка.

59-годишна перничанка е „изгоряла“ със сумата от близо 6 000 лева. Приложена й е схемата за провеждаща се акция на полицията по залавянето на телефонни изманци.  Лековерната жена изтеглила парите от банка в областния град и по заръка на мнимите полицейски служители ги оставила в кошче за боклук в центъра на града, като през цялото време била държана на мобилен телефон от престъпниците. Непрекъснато й давали указания, да не казва на никого, за да не провали операцията, дори и на банковите служители.

Други две жителки на пернишкия кв. „Изток“ изхвърлили през терасите си пари, за да помогнат на мними полицаи, провеждащи акции в този момент. 87-годишна баба дала 1000 лева, а 79-годишна се простила с 1610 лева.

81-годишна радомирка предала 600 лева и множество златни накити. И при нея била прокарана схемата за провеждаща се специализирана полицейска операция по задържането на телефонни измамници и хора, изнудващи жителите на града. След като приключила разговора с несъществуващите полицаи й се обадили и започнали да я заплашват, искайки й пари. Така лековерната пенсионерка се изплашила и започнала да събира всичко в апартамента, а по-късно хвърлила през терасата парите и златните бижута.

Започнати са досъдебни производства и работата продължава.

От Областна дирекция на МВР – Перник отново напомнят на гражданите, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. Преди да направят каквото и да било, да се обадят на свои близки, роднини или на тел. 112. Само чрез единния европейски номер за спешни повиквания може да се направи справка или да се подаде сигнал за извършено или извършващо се престъпление. Измамниците прилагат най-различни схеми, като общото е, че при всички се искат пари. Младите да говорят непрекъснато с възрастните и да уточнят начин на постоянна комуникация.

Be the first to comment

Leave a Reply