Протестиращите автобуси се разбраха с кмета на Перник: Тя взе конструктивното отношение за споразумение, отменяме протестите!

Уважаеми дами и господа,

    След проведени конструктивни преговори с Община Перник  беше постигнато споразумение на принципна основа, с което при строго спазване на закона беше защитено правото на гражданите на Перник да ползват съвременни и технически изправни превозни средства, като възлагането на превозите се извършва съгласно действащата нормативна уредба и актовете на областната управа.

Съгласно споразумението  линия № 16 ще продължи да се изпълнява от две транспортни фирми, като абонаментите карти, издавани за линията, ще бъдат валидни  и за двамата превозвачи.

В следствие на постигнатото споразумение БРАНШОВИ СЪЮЗ ЗА СТОПАНСКА ИНИЦИАТИВА В ТРАНСПОРТА отменя обявените протестни действия.

Благодарим на Кмета на Община Перник д-р Вяра Церовска и нейния екип за конструктивното отношение и приноса за постигнатото споразумение.

Благодарим и на всички представители на медиите, които отразиха коректно ситуацията и се надяваме да продължим съвместната си дейност и за напред.

Магдалена Милтенова, Председател на БССИТ

Be the first to comment

Leave a Reply