Кметът на Перник д-р Вяра Церовска: БСП сипят критики заради изборите – червените вождове забравиха, че поставиха на „Кракра” винкел и пластмаса за милиони левове

Снимка: kmeta.bg

Няма да подавам оставка и категорично отхвърлям всякакви обвинения, че екипът ми не се е справил с управлението на Перник, това заяви кметът на Перник д-р Вяра Церовска по повод искането на председателя на пернишката структура на БСП Кирил Леонов. Леонов, който е и общински съветник от левицата, заяви, че социалистите подготвят искането за оставка, което ще внесат в местния законодателен орган. Причината – кметската управа водила неадекватна политика, която е против интересите на перничани. Според БСП екипът на Церовска се провалил в снегопочистването и за кризата в транспорта, ескалира в протестите на превозвачите в петък.

Според Кирил Леонов управлението на ГЕРБ е върнато в периода на 1995-96 г. Социалистите искат и повече прозрачност по дълговете на общината.

Ето какво отговори на обвиненията на БСП  за в. „Вяра” д-р Вяра Церовска.

Снимка: kmeta.bg
Снимка: kmeta.bg

„Когато се отправят укори към управленската власт, критикуващите трябва първо да обърнат поглед към свършеното от тях самите. Категорично заявявам – след управлението на комунистите не една, сто и една години няма да стигнат на Перник да се оправи! А в тяхната пресконференция нямаше нито една дума на самооценка. Иначе поведението им е обяснимо – идват избори и това си личи по всичко. Особено по хъса в нападките“.

„Екипът ми се справя добре в условията на финансова криза – за спорта бяха гласувани 300 000 лв., същото се случи и с училищата, с културата и здравеопазването„, каза още кмета Вяра Церовска.

Източник: вестник Вяра

Коментари

коментара