Журналистка пусна роман за любов и насилие, смърт и прераждане в горите на Трънско!

Една топла и емоционална вечер подари на приятелите, колегите и съгражданите си журналистката и писателка Албена Борисова. Тя представи в родния си град Перник трета поред нейна книга „Фантомите на Линджа”. Сред присъстващите на премиерата бяха кметът на Общината Вяра Церовска и нейния заместник по култура и образование Севделина Ковачева, зам.-председателите на Общинския съвет Румяна Гьорева и Милан Миланов, приятели и почитатели на творчеството.

Вместо с речи и литературно четене среща премина в интересни и закачливи разговори, в които се включи и главния редактор на книгата, нейният съпруг и общинар от отдел „Култура“ Славчо Чанев. И двамата не пропуснаха да се пошегуват за съвместния им живот. Вечерта беше допълнена и с уникалните изпълнения на цигуларя проф. Йосиф Радионов и съпругата му – пианистката Зорница Радионова, и оперния бас Андрей Андрей Михайлов.
11
След документално-публицистичната „Зад гърба на КГБ“ и психологическото фентъзи „Безценка, която не можеше да умре„, с новата си книга Албена Борисова разказва интригуваща история за любов и насилие, смърт и прераждане. Героите на романа търсят себе си сред магията на девствените гори в Трънско, пясъците на Сахара, красотите на Флоренция.

10
„Зад сюжета на „Фантомите на Линджа“ стоят реални личности и събития”, сподели авторката. На представянето на книгата тя разказа как случайно разбрала, че в Азия били известни гъбите Линд жъ. Те са символ на дълголетието и понеже трудно се откривали, ги наричали фантоми. Та и тя силно се надява това да е закодирано в името на нейната героиня.
13
Албена Борисова е работила е в „Труд“, в момента е политически репортер в Информационна агенция ПИК.
 16 15

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply